ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Ένωσης Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας για το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Η Ένωση Εργατοτεχνιτών Μετάλλου Ν. Λάρισας καταδικάζει και καταγγέλλει στους εργαζόμενους, τις απαράδεκτες πρακτικές της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, οι  οποίες αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι  καθόλου δε νοιάζονται για τα προβλήματα των εργαζομένων, παρά μόνο για τις καρέκλες και τον βρόμικο  μηχανισμό τους, που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια για να συνεχίσουν να βάζουν θηλιά στο λαιμό

των εργαζομένων.

Αποδεικνύουν για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για  «συνδικαλιστική μαφία» κι ότι επάξια οι εργαζόμενοι ονόμασαν έτσι την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ ( Παναγόπουλο, Καραγεωργόπουλο, Κιουτσούκη, Βασιλόπουλο), οι οποίοι ετοιμάζουν στις 25 Φλεβάρη «συνέδριο»-παρωδία υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού, εισαγγελέα και ΜΑΤ.

Αυτοί που παριστάνουν με σπουδή τους δημοκράτες και νομοταγείς, ούτε το καταστατικό της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης δεν σέβονται. Κάνουν όπως βολεύει τα αφεντικά τους Συνέδριο – προεκλογικό περίπτερο της Κυβέρνησης σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, χωρίς καμία συζήτηση και προβληματισμό για τα εργασιακά προβλήματα, χωρίς καν νομιμοποίηση αντιπροσώπων, επιτρέπονταν έτσι σε νόθους και σε διευθυντάδες να εκπροσωπήσουν τους εργάτες – μάλιστα παρουσία οπλισμένων ΜΑΤ.

Αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο στους ταξικούς συνδικαλιστές για διαλυτική και αντιδημοκρατική στάση, χωρίς ντροπή υλοποιούν επιλεκτικά μόνο ότι εξυπηρετεί την… ”πλειοψηφία” που είναι η μεγαλοεργοδοσία. Αυτό συνάδελφοι/-ισσες δεν είναι άλλο από το ποιος από αυτούς θα κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων για  τα επόμενα χρόνια και ποιος θα συμφωνεί με τα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Όλη η στάση τους αποδεικνύει το διαλυτικό ρόλο που παίζουν μέσα στο εργατικό κίνημα, θέλοντας να έχουν τους εργαζόμενους στη γωνιά αποκαρδιωμένους ενώ αλωνίζει η “ανταγωνιστικότητα” των αφεντάδων. Αντί να οργανώσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης ως οφείλουν, κρατάνε τους εργαζόμενους και τις σύγχρονες ανάγκες τους στο περιθώριο, βάζοντας πλάτη ή κάνοντας τα στραβά μάτια στα εργοδοτικά και κυβερνητικά αντεργατικά σχέδια. Μάρτυρες αυτού είμαστε και στην πόλη μας, όπου ζήσαμε πρόσφατα την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας στην Ιντρακάτ και με αφορμή τις Αρχαιρεσίες μας απέλυσαν με “το έτσι θέλω” και αυθαίρετα υποψήφιους συναδέλφους!

Πάει μια βδομάδα τώρα και ακόμα να φανεί καμία ανακοίνωση, καμία ενέργεια, κάτι έστω για να ανακληθούν οι απολύσεις  – μάλιστα σε ένα όμιλο με τεράστια κέρδη! Αυτό εννοούν οι εργαζόμενοι παντού όταν δίκαια τους περιγράφουν ως μαφία και αυτό σημαίνει το νοιάζομαι για τις καρέκλες! Το δικό μας Σωματείο και η πλειοψηφία του ΕΚνΛ που συντάσσεται με το ΠΑΜΕ, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή μέσα και έξω από το εργοστάσιο για να πάρουν πίσω τις εκδικητικές απολύσεις, σε αντίθεση με όσους είναι πολύ απασχολημένοι να σφίξουν ζεστά το χέρι του υπουργού “εργασίας” Βρούτση. Γι’ αυτό λοιπόν πίσω από τις καλοστημένες πόζες με την κυβέρνηση και την επίκληση μιας δήθεν νομιμότητας, πρέπει να δούμε την ουσία των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ και να μην τους  επιτρέπουμε να παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και πιο απαιτητικά, πιο αποφασιστικά να παλέψουμε προκειμένου να βάλουμε εμπόδια σε εργοδοσία και κυβέρνηση να υλοποιήσουν τα αντεργατικά – αντιλαϊκά σχέδιά τους, πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αποκαλύψουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, την αλλοτρίωση και τη σήψη του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού. Δυναμικά και αποφασιστικά να παλέψουμε για τον απεγκλωβισμό του εργατικού κινήματος από όλους αυτούς που όχι μόνο αποτελούν “παθητικά” βαρίδια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, αλλά και στα ίσια εχθρούς του. Να τους κάνουμε λοιπόν πέρα και με ταξικό προσανατολισμό να παλέψουμε για τις δικές μας ανάγκες και απώλειες.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΝΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

ΧΩΡΙΣ ΝΟΘΟΥΣ, ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ