ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε σχετικά: «Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο. Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής το υπουργείο Παιδείας αυτή τη στιγμή στην Ιταλία για εκδρομή βρίσκονται οι μαθητές 10 σχολείων. Τα δύο σχολεία πραγματοποιούν εκδρομή στο Μιλάνο και τα άλλα οκτώ στη κεντρική και νότια Ιταλία.

Η απόφαση αυτή έρχεται καθώς η εξάπλωση του ιού είναι ραγδαία στη γειτονική χώρα. Μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στην Ιταλία, ενώ ολόκληρες πόλεις τέθηκαν σε καραντίνα και οι Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα κυρίως στον Βορρά.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι από τις 7 το απόγευμα έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας όπου εξετάζονται τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ