ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821

Η πρόταση του Μ. Χαρακόπουλου στην εκδήλωση του συλλόγου πολυτέκνων

«Και η αρχαία Αθήνα και η Πόλη έπεσαν και λόγω του δημογραφικού. Υπ’ αυτήν την έννοια, και με δεδομένες τις δυσμενείς προβλέψεις για το 2050, θα ήθελα εδώ, από την εκδήλωση των πολυτέκνων, να προτείνω δημόσια στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία, που είναι ευκαιρία αναστοχασμού για την πορεία μας ως έθνος, να υπάρξει ειδική θεματική προβληματισμού

για το δημογραφικό». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει από τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας κ. Χρήστο Παπαϊωάννου στην εκδήλωση για τη βράβευση των πολύτεκνων μητέρων που απέκτησαν παιδί το 2019 και την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε τη χαρά του που «μέτρα του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, που φέρει και τη δίκη μου σφραγίδα ως αντιπροέδρου της Επιτροπής, γίνονται ήδη πράξη. Από φέτος κάθε οικογένεια που αποκτά παιδί παίρνει το επίδομα γέννας ύψους 2.000 ευρώ. Μειώθηκε ο ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη από το 24 στο 13%, ενώ αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο για κάθε παιδί. Και, βεβαίως, καταργήθηκε ο άδικος φόρος πολυτελείας στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού που εξυπηρετούν τους πολύτεκνους.

Όσο η οικονομία θα βελτιώνεται, θέλω να πιστεύω ότι, θα θεσπίζονται και αλλά μέτρα για την ανάσχεση της δημογραφικής συρρίκνωσης. Βεβαίως, το δημογραφικό είναι πολύπλοκο, δεν είναι μόνο ζήτημα επιδομάτων. Αν ήταν έτσι δεν θα γεννούσαν περισσότερα παιδιά στην Ανατολή από την άλλοτε καλουμένη χριστιανική Δύση. Δεν έχουν μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα στο Αφγανιστάν από ότι στην Γερμανία! Είναι και ζήτημα θεώρησης της ζωής, ζήτημα αξιών και νοοτροπίας, και προς αυτή την κατεύθυνση μένει να γίνουν πολλά».

Ο κυβερνητικός βουλευτής συνεχάρη τις μητέρες που απέκτησαν παιδί την προηγούμενη χρόνια και ευχήθηκε «υγεία και πρόοδο στις οικογένειές» τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ