ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ: ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ομιλητής με θέμα τις εξελίξεις στην Παιδεία ο πρώην υπουργός

Στρέφοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και καταγγέλλοντας την αστυνομική αυθαιρεσία και το δόγμα «νόμος και τάξη» με αφορμή περιστατικό με αστυνομικό που επέδειξε το υπηρεσιακό του όπλο στο προαύλιο στην ΑΣΟΕΕ ο πρώην υπουργός, βουλευτής, τομεάρχης Παιδείας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, που βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λάρισα

στο πλαίσιο εκδήλωσης, μίλησε στους δημοσιογράφους για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το «στοίχημα» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάνουμε νέο άνοιγμα στην κοινωνία, καθώς 1,5 χρόνο μετά την έξοδο από τα μνημόνια η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να επιστρέφει σε πρακτικές μνημονίων, την ώρα που καταγράφεται αυταρχισμός με στοιχεία ρατσισμού στον χώρο της νεολαίας», ανέφερε ο κ. Φίλης, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και τις πιθανές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες δυνάμεις σημείωσε πως «όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα για να γλυτώσουμε την καταστροφή».

«Ο λαός έκανε θυσίες και θέλει μια παραγωγική ανασυγκρότηση και μια δημοκρατική αναγέννηση της χώρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να προωθήσει αυτό το στοίχημα», ανέφερε προσθέτοντας μάλιστα πως «εκτός δεξιάς, μπορεί να υπάρξουν συγκλίσεις και προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Ν. Φίλης ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: “Οι εξελίξεις στην Εκπαίδευση και στην Κοινωνία”, ενώ τον καλωσόρισε ο γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του κόμματος Π. Παπαγεωργίου, προαναγγέλλοντας και την άφιξη του Α. Τσίπρα στις 7 Μαρτίου στη Λάρισα.

Παίρνοντας τον λόγο η συντονίστρια τμ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ερμίνα Μαγαλιού σημείωσε πως «πρέπει να κρατήσουμε ανοιχτό τον διάλογο για την Παιδεία».

«Η ΝΔ αποκάλυψε τις… λαίμαργες προθέσεις της, μέσα από εθνοθρησκευτικές εμμονές και ακραίο συντηρητισμό. Καλούμαστε λοιπόν να θωρακίσουμε τη νεολαία απέναντι σε έναν κόσμο αβέβαιο και γεμάτο σύγχυση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Φίλης περιέγραψε καταστάσεις στοχοποίησης της νεολαίας και της Παιδείας, κατηγορώντας τη ΝΔ για «εμμονές και αντιλήψεις που αφορούν συμφέροντα».

«Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά όχι από την κρίση. Η κοινωνία καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα αξιών και νέες προκλήσεις, ενώ η ΝΔ παραμένει εγκλωβισμένη σε εμμονές και αντιλήψεις που αφορούν συμφέροντα», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ