ΟΤΑΝ «Η ΑΛΙΚΗ» ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΟΙΓΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Τροφή για σκέψη μα και εποικοδομητικό διάλογο προκάλεσε πρόσφατη παρουσίαση βιβλίου στη Λάρισα, που έθιξε το καυτό θέμα της προσφυγικής κρίσης και την εκπαίδευση.

«Κέντημα» το βιβλίο της Ιωάννας Γιαννακοπούλου «Αλίκη», ένα βιβλίο-δώρο για παιδιά και γιατί όχι και για ενήλικες, μα και μια γεμάτη αίθουσα στην οποία άνοιξε για δεύτερη φορά (μετά την πρώτη παρουσίαση στο Στέκι Paratodos) ένας σπάνιος διάλογος κόντρα στο ρεύμα της ξενοφοβίας και του ρατσισμού για την προσφυγική κρίση και την εκπαίδευση.

Φιλόξενη πάντα η Δημοτική Πινακοθήκη, ενώ πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα έχοντας την ευκαιρία να απολαύσει έναν σπάνιο και δημιουργικό διάλογο με ξεχωριστούς ομιλητές, τον Χρ. Γκόβαρη, Καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παν/μίου Θεσσαλίας, την Ειρήνη Κουφάκη, Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, τη Δήμητρα Μακρή, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων και τον πρόεδρο της ΔΣ Λάρισας Δ. Δεληγιάννη, καθ. σύμβ. ΕΑΠ.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη, ενώ την εικονογράφηση του βιβλίου είχε η εικαστικός Ζωή Σειτάνη, με την βιβλιοθηκονόμο υπ. Δ.Β. Ραψάνης Χάιδω Πανταζή να στήνει μια δημιουργική δράση για παιδιά που απόλαυσαν οι λιλιπούτειοι Λαρισαίοι.

Καλοτάξιδο…

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ