ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Εφυγε σήμερα από τη ζωή ύστερα από σύντομη αλλά σκληρή μάχη με ασθένεια ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου και κορυφαίος εμβληματικός αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Νασίκας αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στην οικογένεια του, όσο και στο χώρο της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κινήματος.

Πολιτική προσωπικότητα με εκρηκτικό χαρακτήρα ο Θανάσης Νασίκας σίγουρα θα λείψει τόσο από το δήμο Τυρνάβου τον οποίο υπηρέτησε με συνέπεια όσο και από το συνδικαλιστικό κίνημα του οποίου υπήρξε εκ των ηγετών ειδικά την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων τη δεκαετία του 1990.

Ο Θανάσης Νασίκας γεννήθηκε το 1954 στη Σμίξη Γρεβενών και ήταν γόνος οικογένειας τσελιγκάδων. Μεγάλωσε στον Τύρναβο.

Υπηρξε για δεκαετίες πρόεδρος και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων του νομού.

Διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου από το 1998 μέχρι και το 2014 και δήμαρχος την τετραετία 2003 – 2006.

Εντονα πολιτικοποιημένο άτομα υπήρξε για 10 χρόνια μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στις εκλογές του 1993 και του 2000.

Επίσης είχε αναπτύξει και συνεταιριστική δράση διατελώντας μέλος των διοικήσεων της Κτηνοτροφικής και της ΕΑΣ Λάρισας – Τυρνάβου – Αγιάς.

Δημοκράτης και πατριώτης το 2018 εντάχτηκε στην Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου πιστεύοντας ότι μπορεί να φέρει κάτι καλύτερο στην πολιτική σκηνή. Μάλιστα ήταν και υποψήφιος βουλευτής που βγήκε πρώτος στις εκλογές, αποδεικνύοντας ότι με τη δράση του όλα αυτά τα χρόνια είχε αποκτήσει μία σχέση αγάπης και εμπιστοσύνης με τον κόσμο.

Αντί όμως να πάει τη Βουλή και να εκπροσωπήσει το νομό, την έδρα του την πήρε ο Κ. Βελόπουλος, ενέργεια που τη χαρακτήριζε προδοσία μέχρι σήμερα που έφυγε από τη ζωή.

Το paidis.com εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια, στη γυναίκα του, στα τρία τους παιδιά που υπεραγαπούσε και σε όλα τα μέλη της οικογένειας, της οποίας υπήρξε πατέρας και προστάτης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ