ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» τόσο στην Λάρισα, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το ενωτικό και νικηφόρο αυτοδιοικητικό εγχείρημά μας έχει πολλούς φίλους και οπαδούς, όχι μόνο στην Λάρισα αλλά και σ΄ όλη την Ελλάδα.

Αναλάβαμε τη δημοτική αρχή το 2014 με όραμα, πίστη στις δημοκρατικές και συμμετοχικές αρχές και με ένα νέο συλλογικό μοντέλο και καταφέραμε:

Να αναπτύξουμε ένα ουσιαστικό δίκτυο δομών κοινωνικής αλληλεγγύης και όχι ελεημοσύνης, για αντιμετώπιση της κρίσης

Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη Λάρισα της επόμενης εικοσαετίας, με σχέδιο, με συμμετοχή των πολιτών, με σεβασμό στο περιβάλλον, με ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης και των χωριών.

Να δημιουργήσουμε μια νέα Λάρισα με επίκεντρο τον άνθρωπο, τον πολιτισμό και την κοινωνική πολιτική.

Nα θέσουμε σαν άμεσο στόχο να κάνουμε τη Λάρισα βασικό πόλο ανάπτυξης, με ίσες ευκαιρίες για όλους, μια πόλη η οποία θα αναδειχθεί ο τρίτος πόλος ανάπτυξης της χώρας μας.

Να κάνουμε τη Λάρισα μια βιώσιμη και έξυπνη πόλη, μια πόλη να χαίρεσαι και να αξίζει να ζεις.

Και όλα αυτά, με συλλογική διοίκηση, με διαφάνεια, με πολιτική ελευθερία και σεβασμό στις απόψεις όλων μέσα στη συμπαράταξη.

Με σεβασμό και λογοδοσία στους πολίτες, και πάνω από όλα με κοινό πολιτικό όραμα την δημοκρατία, την πρόοδο, την ανάπτυξη με τον πολίτη στο επίκεντρο.

Έχουμε δημιουργήσει τις βάσεις για την συνέχιση και την ολοκλήρωση του οράματος μας για μια νέα Λάρισα, σε ένα νέο πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, στην νέα περίοδο για την χώρα.

Δημιουργούμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης, με συμμετοχή, με λογοδοσία, με αξιοκρατία και σεβασμό στον πολίτη, με προοδευτικό πρόσημο. Αποδείξαμε ότι το μέτωπο που συγκροτήσαμε με την Συμπαράταξη Λαρισαίων είναι πολιτικά στέρεο, με σεβασμό στα κόμματα αλλά με απόλυτη αυτονομία και πίστη στην αυτοδιοίκηση.

Στις εκλογές του 2019 αποδείχθηκε ότι μπορούμε να διευρύνουμε την Συμπαράταξη.

Τη διευρύναμε,  τη διευρύνουμε  και καλούμε κάθε συλλογικότητα και κάθε πολίτη που πιστεύει στην αυτοδιοίκηση και στο όραμα μας, που ασπάζεται τις δημοκρατικές και συμμετοχικές αρχές, να συνταχθεί μαζί μας.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη της Συμπαράταξης.

Πέρα από τη δουλειά στο Δήμο, τα έργα, τις παρεμβάσεις και τις πολιτικές μας, η παρακαταθήκη μας για τα επόμενα χρόνια πρέπει να είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και  λειτουργούμε.

Παρακαταθήκη μας για τη Λάρισα είναι η ίδια η Συμπαράταξη”.

ΦΩΤΟ: larisanew.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ