ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας καταδικάζει την πρωτοφανή κατασταλτική αγριότητα που επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι τα συμφέροντα που εξυπηρετεί είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης της χώρας μας.  

Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, επιχειρεί να προχωρήσει τα σχέδια της για τη δημιουργία κλειστών hot spot στους χώρους που έχει επιτάξει σε Λέσβο και Χίο με ΜΑΤ,  χρήση χημικών και αλλεπάλληλες επιθέσεις στους κατοίκους που αντιδρούν.

Μόνο οργή και θυμό μπορεί να προκαλέσει η ευκολία που η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει πόρους για να επιτάσσει πλοία για μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων, για να επιτάσσει εκτάσεις για δημιουργία νέων δομών – hotspot, την στιγμή που δε δίνει κυριολεκτικά δεκάρα για μια σειρά ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας, όπως π.χ. η δημόσια υγεία και για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται εξαιτίας της εγκληματική τους πολιτικής.

Απαιτούμε :

  • Να αποσύρει αμέσως τώρα η κυβέρνηση τις δυνάμεις καταστολής από τα νησιά.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστώναπό τα νησιά και τη χώρα.
  • Κλείσιμο όλων των hot spotsανοικτών και κλειστών – κανένα νέο hot spot.
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίαςκαι όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιέςαπό τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spotsως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ