ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΕΣ Α’ ΚΕΝΩΝ- ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2020-2021 ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κείμενο που υπογράφουν οι αιρετοί Δημήτρης Κοντελές και Παναγιώτης Ρεμπάπης, εκλεγμένοι με τις Παρεμβάσεις

Συγκλήθηκε την Δευτέρα 24-2-2020 το υπηρεσιακό συμβούλιο με θέμα: Προσδιορισμός κενών οργανικών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού για τις μεταθέσεις του έτους 2020 στα ΚΕΣΥ και στις ΣΜΕΑΕ, συμπεριλαμβανομένων των Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και των Τμημάτων Ένταξης.

Η σύγκληση του συμβουλίου ήταν εντελώς προσχηματική καθώς στην σχετική εγκύκλιο 23907/Ε2/18-2-2020 του ΥΠΠΕΘ πουθενά δεν εμπλέκεται το ΠΥΣΔΕ ως αρμόδιο διοικητικό συλλογικό όργανο για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο όπως περιγράφεται στην εγκύκλιο τον έχει  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.   Έτσι  σιγά σιγά  ουσιαστικές αρμοδιότητες ενός  συμβουλίου όπου υπάρχουν  και αιρετοί εκπρόσωποι των εργαζομένων εξαφανίζονται. Από την εξαφάνιση της στήλης  με την «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ» στον σχετικό πίνακα Γ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προχωρήσαμε επί ΝΔ στην εξαφάνιση κάθε αρμοδιότητας του ΠΥΣΔΕ για τα κενά που θα δοθούν για μεταθέσεις την νέα χρονιά. Ουσιαστικά κληθήκαμε στην ΔΔΕ για ενημέρωση!!!  Όπως πάει η κατάσταση,  αν το σωματείο δεν αντιδράσει,  του χρόνου τα κενά και πλεονάσματα  ίσως να βγαίνουν  απευθείας από το γραφείο του Υπουργού.

Όσο για τον Πίνακα Α     συνεχίζεται να συμπληρώνεται   πέρα και έξω από τις θέσεις του κλάδου με μοναδικό σκοπό την ελαχιστοποίηση των οργανικών κενών και την μεγιστοποίηση των πλεονασμάτων. Ακόμη τα ασφυκτικά χρονικά  περιθώρια της μιας ημέρας που είναι ανέφικτο να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι  καθώς του ότι οι πίνακες αυτοί πρέπει να συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου που δεν τηρήθηκε, καθιστούν την όλη διαδικασία παρωδία. Επίσης όταν στα σχολεία της ειδικής αγωγής οι αναπληρωτές/τριες συνάδελφοί μας είναι πάνω από 200%  σε σχέση με τους μόνιμους και μέχρι χθες τοποθετούσαμε αναπληρωτές σε σχολεία ειδικής αγωγής (ΠΕ88 01 στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας) είναι γελοίο να μιλάμε για 3 οργανικά κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής και 10 στα Τμήματα  Ένταξης.

Όπως ήταν φυσικό καταψηφίσαμε τους πίνακες και την όλη διαδικασία- με γραπτή μας δήλωση-  προσδιορισμού κενών και πλεονασμάτων. Παραμείναμε για να πάρουμε τα στοιχεία που θα σταλούν στην ΠΔΕ για να ενημερώσουμε το σωματείο και τους συναδέλφους.  Έτσι λοιπόν από τους πίνακες Α που έστειλαν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής και τα Τμήματα Ένταξης δόθηκαν 13 οργανικά κενά αναλυτικά όπως παρακάτω

Για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής

1 οργανικό κενό στην ειδικότητα  ΠΕ89.01  (ΕΕΕΕΚ Λάρισας ), 1 οργανικό κενό στην ειδικότητα  ΠΕ88.04  (ΕΕΕΕΚ Λάρισας ), 1 οργανικό κενό στην ειδικότητα  ΠΕ03   (ΕΝΕΕΓΥΛ Ελασσόνας)

Τμήματα Ένταξης

2 οργανικά κενά στην ειδικότητα  ΠΕ02, 6 οργανικά κενά στην ειδικότητα  ΠΕ03, 1 οργανικό κενό στην ειδικότητα  ΠΕ04.01, 1 οργανικό κενό στην ειδικότητα ΠΕ04.02

*Τα κενά που μας είχαν ζητηθεί για τα Τμήματα Ένταξης και δώσαμε πριν ένα μήνα ήταν: 6  στην ειδικότητα  ΠΕ02, 6  στην ειδικότητα  ΠΕ03, 1 στην ειδικότητα  ΠΕ04.01, 1 στην ειδικότητα ΠΕ04.02.

Παράλληλα «τρέχει» και η εγκύκλιος για τον προσδιορισμό κενών οργανικών θέσεων και πλεονασμάτων εκπαιδευτικού προσωπικού για τις μεταθέσεις του έτους 2020 και στην γενική εκπαίδευση. Σαν συμβούλιο έχουμε πάρει απόφαση εδώ και 4 χρόνια  ότι οι πίνακες Α που θα συντάξει ο διευθυντής του σχολείου σας να έχουν  και την σύμφωνη γνώμη του συλλόγου διδασκόντων πριν έρθουν στην διεύθυνση για επεξεργασία ( συμπλήρωση πίνακα Β και πίνακα Γ). Συνάδελφοι-ισσες να απαιτήσετε να γίνει συζήτηση στον σύλλογο, να μην επιτρέψετε καμία αυθαιρεσία, να δώσετε προσοχή πως κατανέμονται οι ώρες μαθημάτων με  Α ανάθεση σε περισσότερες από μία ειδικότητα ( ερευνητικές εργασίες, ΣΕΠ, ΕΕΤ, κλπ), έχετε το δικαίωμα της ένστασης εάν κάτι κατά την γνώμη σας δεν έχει κατανεμηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο στον πίνακα Α του σχολείου σας. Θα απαιτήσουμε από την ΔΔΕ οι πίνακες Γ και Α όλων των σχολείων να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης και να σταλούν και στα σχολεία σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε να υπάρχει άμεση ενημέρωση των συναδέλφων. Σε διαφορετική περίπτωση θα το κάνουμε εμείς όπως κάνουμε όλα τα χρόνια που βρισκόμαστε στο ΠΥΣΔΕ.

 

 

ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ