ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ANIMUS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπάνιων Παθήσεων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου, ο Όμιλος Animus (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις, να αποκτήσουν το Πρόγραμμα Υγείας Animus σε προνομιακή τιμή (με έκπτωση 15%).

Η δυνατότητα αυτή αφορά στους ασθενείς όλων των ηλικιών, και θα παρέχεται ειδικά την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.

Με γνώμονα την αλληλέγγυη προς το συνάνθρωπο, η πρωτοβουλία του Ομίλου Animus είναι τόσο συμβολική όσο και υποστηρικτική: στόχος είναι να εξυπηρετηθούν άμεσα και ποιοτικά, ασθενείς με σπάνια νοσήματα, των οποίων η καθημερινότητα είναι ιδιαίτερη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων διοργανώνεται σε κάθε χώρα, που είναι μέλος του EURORDIS (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σπανίων Παθήσεων) από τις Εθνικές Ενώσεις Σπανίων Παθήσεων. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από την ΠΕ.Σ.ΠΑ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι σπάνιες παθήσεις είναι χρόνιες, εξελικτικές, εκφυλιστικές, συχνά θανατηφόρες και ιδιαίτερα επώδυνες. Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για 6.000 – 8.000 περίπου σπάνια νοσήματα. Το 75% των περιπτώσεων αφορά σε παιδιά. Στη χώρα μας υπάρχουν 1.000.000 ασθενείς χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη. Παρατηρούνται ελλείψεις στην έρευνα, στην επιστημονική γνώση, στη θεραπεία, καθώς επίσης και στη θεσμοθετημένη κοινωνική και ασφαλιστική κάλυψη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα, ο Γενικός Διευθυντής του EURORDIS, ο Yann Le Cam, είχε παλαιότερα δηλώσει ότι: “…τα κενά στην παροχή υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί. Για αυτό και αποτελεί δική μας ευθύνη να ενθαρρύνουμε τους ασθενείς να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες στην πρόσβαση σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας και να απαιτήσουν την καλύτερη φροντίδα ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής και την κατάσταση της υγείας τους”.

Για περισσότερες διευκρινίσεις και σχετικές πληροφορίες σε σχέση με την απόκτηση του Προγράμματος Υγείας από τους ασθενείς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Animus Πολυιατρείο και το Γραφείο Ενημέρωσης του Προγράμματος Υγείας Animus, στο τηλέφωνο: 2411 80 33 00 καθημερινά 09 : 00π.μ. – 21:00 και στο τηλέφωνο: 2411 80 33 33, καθημερινά 09:00π.μ. – 21 : 00 και το Σάββατο 09 : 00π.μ. – 21 : 00.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ