ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟ LEADER

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε τις συμβάσεις για παιδικούς σταθμούς και πολιτιστικές δομές και δράσεις, προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ μεταξύ των οποίων και αυτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου

Τις  συμβάσεις για τα πρώτα 6 έργα δημοσίου χαρακτήρα του Leader στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας,  συνολικού προϋπολογισμού 1,12 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με τους δημάρχους Ελασσόνας Νικ. Γάτσα και  Τεμπών Γ. Μανώλη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ Α.Ε. Λ. Φουρκιώτης, η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης

του προγράμματος  Leader  Τ. Δόκου και η διευθύντρια της ΑΕΝΟΛ Σεβ. Μπασδέκη.

«Υπογράψαμε τις συμβάσεις για τα  πρώτα 6  -από τα συνολικά 21- δημόσια έργα του προγράμματος Leader στο νομό  Λάρισας. Πρόκειται για έργα  που αφορούν τους Δήμους,  χρηματοδοτούν νέες υποδομές  όπως  νηπιαγωγεία, παιδικούς  σταθμούς, αναπλάσεις  εντός οικισμών,  ενισχύουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της υπαίθρου  και στηρίζουν εκδηλώσεις με μεγάλη απήχηση και προστιθέμενη αξία  στις τοπικές κοινωνίες» δήλωσε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε τη μεταφορά  ποσού  ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση των ιδιωτικών επενδύσεων μέχρι 600.000 ευρώ,  για μεταποιήσεις αγροτικών προϊόντων. «Διαπιστώσαμε ότι  υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, που οδήγησε σε χρηματοδοτικό κενό. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλύπτει το χρηματοδοτικό  κενό με 8 εκατομμύρια ευρώ  για να ενταχθούν όλες, ανεξαιρέτως,  οι επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που έγιναν στο  πλαίσιο του προγράμματος Leader. Δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας,   ανταγωνιστικά προϊόντα   και μόχλευση στην οικονομία και την αγορά» υπογραμμίζει ο κ. Αγοραστός.

«Τα έργα  δημοσίου χαρακτήρα του Leader που εντάσσουμε στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, συμβάλουν με καθοριστικό τρόπο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του αγροτικού πληθυσμού και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει τα χωριά, δημιουργεί  προϋποθέσεις ώστε οι νέοι να μείνουν στην ύπαιθρο και στηρίζει κάθε προσπάθεια που διατηρεί άσβεστη τη λαϊκή μας παράδοση και κληρονομιά» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης .

Τα 6 έργα στους Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών

Στην κατηγορία «Στήριξη για τη δημιουργία, βελτίωση ή επέκταση τοπικών βασικών υπηρεσιών για τον αγροτικό πληθυσμό, καθώς και των σχετικών υποδομών»:

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, προϋπολογισμού 293.900 ευρώ.  Αφορά στη διαμόρφωση χώρου για την λειτουργία του 2ου Παιδικού Σταθμού Ελασσόνας.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ του Δήμου Τεμπών, προϋπολογισμού 299.999,66 ευρώ. Πρόκειται για τη διαμόρφωση  υφιστάμενου κτιρίου για την μετατροπή και τη δημιουργία παιδικού σταθμού στον Πυργετό του Δήμου Τεμπών.

Στην κατηγορία «Στήριξη για μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης»:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, προϋπολογισμού         391.600           ευρώ.   Πρόκειται να δημιουργηθεί ένας  κατάλληλος χώρος για την προβολή, προώθηση και ανάπτυξη των τοπικών στοιχείων της περιοχής, της τοπικής παράδοσης και λαογραφίας, των εθίμων κ.λ.π.,  προς ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και του τοπικού πολιτισμού

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ      προϋπολογισμού  50.000 ευρώ. Πρόκειται να  δημιουργηθεί ψηφιακό υλικό, το  οποίο θα αναδεικνύει  τον πολιτιστικό και τουριστικό χαρακτήρα του Δήμου Ελασσόνας  με υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικό υλικό

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ, προϋπολογισμού 57.376,99 ευρώ. Αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των τοπικών εκδηλώσεων που σχετίζονται με τη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής του Δήμου Τεμπών

ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ & ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ, προϋπολογισμού 29.283,80 ευρώ.  Αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ