ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΛΥΔΩΝΙΖΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ

Δήλωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δράση Πολιτών” με αφορμή την απόφαση Κικίλια να ακυρωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Η ανησυχία μας για την πορεία της τοπικής οικονομίας είναι μεγάλη.Μετά τις ανακοινώσεις του κ. Κικίλια περί παύσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα , ο εμπορικός κόσμος του Τυρνάβου θα δεχθεί ένα βάναυσο χτύπημα, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των καταστηματαρχών περίμενε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις ως  “μάννα”, για να ανταποκριθεί σε εκκρεμούσες οικονομικές υποχρεώσεις

που έχει.

Η οικονομική ζημιά θα είναι αναμφίβολα μεγάλη και οδυνηρή. Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη και η συσσωρευμένη μείωση των αγροτικών εισοδημάτων, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της καταστροφής που θα υποστεί συνολικά η αγορά του τόπου μας.

Ευλόγως, λοιπόν, μας προξενεί αλγεινή εντύπωση η αφωνία και αφασία στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή.

Το χύμα τσίπουρο χτυπιέται, οι τιμές των τοπικών αγροτικών προϊόντων έχουν πάρει την κατιούσα, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ είναι πενιχρές, η αμπελοκαλλιέργεια είναι σε μέγιστο κίνδυνο, οι δενδρώδεις καλλιέργειες έπαυσαν να δίνουν το αναμενόμενο σε άλλες εποχές εισόδημα , το κόστος παραγωγής είναι πνιγηρό πλέον για τους παραγωγούς μας και η δημοτική αρχή του Τυρνάβου ποιεί την νήσσαν, σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Δυστυχώς, λείπει από την πόλη μας μια στιβαρή δημοτική αρχή, που θα μπορούσε να διαχειρισθεί με όραμα , με επιχειρήματα και με σθένος τις μεγάλες προκλήσεις που είναι μπροστά μας.

Ας ελπίσουμε ότι η πηγή του κακού δεν είναι μια κοντόφθαλμη και στείρα κομματική ιδιοτέλεια και νοοτροπία.Εξάλλου,όταν ο τόπος σου βυθίζεται, καλό είναι να μεριμνάς για τους ανθρώπους σου και όχι για το κόμμα σου.

Ο νοών νοείτω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ