ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Την ματαίωση όλων των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λαρισαίων ανακοίνωσε χθες κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης. Παράλληλα, σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρονται τα εξής:

Μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,  ο Δήμος Λαρισαίων ακυρώνει για προληπτικούς λόγους όλες τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί ως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Ειδικότερα, αναβάλλονται:

–              Οι εκδηλώσεις «Μπουλούκια» και η συναυλία που είχαν προγραμματιστεί στο κέντρο της πόλης για το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

–              Ολες οι αποκριάτικες δράσεις των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου

–              Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας, που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο «Θεσσαλία»

–              Ολες οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματίσει οι Δημοτικές και τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαρισαίων.

Ο Δήμος Λαρισαίων βρίσκεται σε εγρήγορση και είναι έτοιμος να συνδράμει, εάν χρειαστεί,  στην υλοποίηση των μέτρων προστασίας που σχεδιάζουν τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στις 27-2-2020 και απογευματινή ώρα εξεδόθη η ΚΥΑ για την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα. Σύμφωνα με την ανωτέρω αναφερόμενη ΚΥΑ, οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, έναντι του κορωνοιού ματαιώνουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την χώρα λόγω άμεσου κινδύνου Δημόσιας Υγείας.

Ο Δήμος Τυρνάβου αποφάσισε να συμμορφωθεί με την συγκεκριμένη ΚΥΑ για προληπτικούς λόγους έναντι του συγκεκριμένου ιού. Ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας κάλεσε στο Δημαρχείο τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου και τους εξήγησε ενδελεχώς τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος Τυρνάβου ματαιώνει όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το οικονομικό πλήγμα τόσο για τον Δήμο όσο και για τους επαγγελματίες της περιοχής μας είναι τεράστιο. Όμως αυτό που προέχει για την Δημοτική Αρχή είναι η υγεία τόσο των συνδημοτών μας όσο και των χιλιάδων επισκεπτών. Μπροστά σε έναν τέτοιο κίνδυνο η απόφαση που λάβαμε για την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στον δήμο μας όσο δύσκολη και επίπονη και αν είναι, αποτελεί μονόδρομο.

Τέλος, αποφασίστηκε, μετά το πέρας των κρίσιμων πρώτων ημερών, σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Τυρνάβου να σχεδιάσουμε τις επικείμενες κινήσεις και δράσεις μας προς την κεντρική εξουσία ώστε να αντιμετωπίσουμε δραστικά και αποτελεσματικάτο οικονομικό πλήγμα που υπέστησαν οι επαγγελματίες του Δήμου μας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια για τη ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων με αφορμή τα τρία κρούσματα του κορωνοϊού στη Ελλάδα, ο δήμος Φαρσάλων ανακοινώνει πως ματαιώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Ο δήμος Φαρσάλων ευχαριστεί όλους όσους συνέδραμαν στην προετοιμασία αυτών των εκδηλώσεων και προπαντός του εθελοντές.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών «ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ – και στο Δήμο Κιλελέρ – οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα λόγω κινδύνου δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ