ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Σε απίστευτες καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στη δομή του Κουτσόχερου αλλά και για τη στάση που τηρεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης προχώρησε κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, που παρουσία του αρμόδιου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη περιέγραψε με μελανά χρώματα τα όσα συμβαίνουν στη Λάρισα.

«Η δομή του Κουτσόχερου φιλοξενεί 1.500 άτομα και πλέον έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι, καθώς από 13 διαφορετικούς φορείς που εμπλέκονται στη λειτουργία της ουσιαστικά κουμάντο κάνουν και δεν κάνουν 8 συμβασιούχοι της Δομής Πρώτης Υποδοχής, δικοί σας άνθρωποι που δεν μου επιτρέπουν να μπω στη δομή αν δεν κάνω αίτηση και όλα αυτά στον ίδιο μου τον δήμο!», ανέφερε ο Απ. Καλογιάννης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων επανέλαβε πως εδώ και δύο μήνες 120 άτομα παραμένουν άγνωστο γιατί στη δομή αν και έχουν πάρει άσυλο, ενώ αποκάλυψε πως τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την «τροφοκάρτα» τους καθώς δεν καταγράφονται από τους ανθρώπους της δομής!

«Οι άνθρωποί σας δεν τους καταγράφουν και εκείνοι έχουν ρημάξει τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής», περιέγραψε ο κ. Καλογιάννης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μάχη συμμοριών στο καμπ για τη διακίνηση, το κλέψιμο κλπ.».

«Απαιτείται καλή διοίκηση γιατί θα υπάρξουν σημαντικά προβλήματα», κατέληξε ο δήμαρχος Λαρισαίων, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι διατεθειμένος να σταθεί μαζί με ολόκληρη την κοινωνία απέναντι από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης που «παίζει παιχνίδια στην πόλη» προσεγγίζοντας ιδιοκτήτες διαμερισμάτων!

«Έχω 450 διαμερίσματα και δεν άνοιξε μύτη στην πόλη και ο Οργανισμός Μετανάστευσης κάνει το εξής αισχρό: δεν συζητάει μαζί μας και πάει σε διαμερίσματα και πλειοδοτεί για να τα πάρει εκείνος. Θα μας βρουν απέναντι», κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ