Η ΠΕΚ ΘΥΜΩΣΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΚ ΠΕΤΑΝΕ ΑΕΤΟ

Ανακοίνωση της ΤΕ Λάρισας της ΔΑΚΕ Καθηγητών

Κλαίγοντας με μαύρο δάκρυ λόγω της καθυστέρησης συγκρότησης του ΔΣ της ΕΛΜΕ και κουνώντας για αρκετό χρονικό διάστημα  το δάχτυλο στη ΔΑΚΕ , αφενός τώρα η ΠΕΚ δηλώνει  θυμωμένη και αφετέρου οι ΣΥΝΕΚ έχουν  ήδη φύγει  για να πετάξουν τον καθιερωμένο αποκριάτικο αετό.

Μετά τη μη συζήτηση για τη συγκρότηση του ΔΣ λόγω ασθενείας μέλους των ΣΥΝΕΚ την 12 Φεβρουαρίου , αναβολή ζήτησε και η ΠΕΚ στις 19 Φεβρουαρίου λόγω «νέων δεδομένων», όπως ανέφερε η εκπρόσωπός της (την προβλημάτισε η γνωστή διαχρονικά θέση των Παρεμβάσεων περί προγραμματικού προεδρείου !!!).Το ίδιο  έπραξαν και οι ΣΥΝΕΚ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, ζητώντας φυσικά νέα αναβολή για να συζητήσουν με τη μισή παράταξή τους, των τεσσάρων –πέντε ατόμων (ως γνωστόν η άλλη μισή παράταξη των άλλων τεσσάρων –πέντε ατόμων είναι στο αντίπαλο μπλοκ). Εκείνο που τους προβληματίζει , βάσει των νέων δεδομένων ,ίσως είναι η θέση του Οργανωτικού Γραμματέα(!!!) , μιας και οι Παρεμβάσεις δεν ξεκαθαρίζουν εξαρχής ποιον θα στηρίξουν!!!

Να θυμίσουμε στους συναδέλφους παλαιότερη ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ : «Η θέση των ΣΥΝΕΚ για τη συγκρότηση προεδρείου ήταν για αναλογικό – αντιπροσωπευτικό προεδρείο, που σημειωτέον είναι πάγια θέση της αριστεράς τουλάχιστον από τη μεταπολίτευση και μετά». Είπατε κάτι;

Οι εποχές άλλαξαν όμως  και οι ΣΥΝΕΚ είναι ικανές  πλέον να συμμαχήσουν με τον καθένα, όπως εξάλλου έπραξαν και το 2014. Δεν ξέρουμε όμως τι γνώμη έχει ο πρώην σύντροφός τους και μέλος των Παρεμβάσεων πλέον. Πραγματικός εφιάλτης για τον άνθρωπο…

Και κάπου εδώ ξεπροβάλλει η ΠΕΚ . Θύμωσε, λέει, με την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΔΕ (όπως όλως τυχαίως και κάποιοι άλλοι). Για να σας ψηφίσουμε, λέει, να ανακαλέσετε! Ωραίο αντιπροσωπευτικό-αναλογικό,  αγαπητοί συνάδελφοι της ΠΕΚ. Μόνο που δεν θυμόμαστε στο παρελθόν, και σε πολύ πιο δύσκολες εποχές, να έχετε εσείς ή η ΔΑΚΕ  βάλει τέτοιους  αστερίσκους. Τι άλλαξε φέτος; Από πότε δεν σας αρέσει η κριτική, συνάδελφοι της «προοδευτικής» παράταξης; Πού είναι οι αρχές που πρεσβεύετε εσείς και οι άλλοι θυμωμένοι; Η τετράδα πού συνεδρίασε αυτή τη φορά;

Όλα θα βγουν στο φως, εν καιρώ… Υπομονή!

Η ΔΑΚΕ καθηγητών ν. Λάρισας τονίζει προς κάθε (κυριολεκτικά) κατεύθυνση  πως για τη συνδικαλιστική χρονιά 2020 υποψήφιος Πρόεδρος εκ μέρους της παράταξης είναι ο συναγωνιστής Φούντας Θανάσης και είναι, όπως πάντα, υπέρ του αντιπροσωπευτικού-αναλογικού Προεδρείου.

Καλούμε τις παρατάξεις που το ασπάζονται να αφαιρέσουν τους περίεργους αστερίσκους και τις αγκυλώσεις τους , ώστε να προχωρήσει η συγκρότηση του ΔΣ καθώς και η οργάνωση της ΕΛΜΕ μας.

Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Το παρελθόν αυτό έχει δείξει.

Υ.Γ.: Το νέο επεισόδιο της «Λάμψης»  θα παιχτεί την ερχόμενη Τετάρτη  4 Μαρτίου 2020 στις 3:30 το μεσημέρι στα γραφεία της  ΕΛΜΕ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ