ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ

Το κατά πλειοψηφία ψήφισμα της ΕΛΜΕ Λάρισας για τη δράση των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο

Η  Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει την απόβαση των ΜΑΤ στα ακριτικά νησιά, αυτά που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού και της ανθρωπιστικής κρίσης, την οποία γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι.

Οι εκπαιδευτικοί ως πολίτες  που με το λειτούργημά μας υπηρετούμε τις αρχές της δημοκρατίας  και τις ενισχύουμε με τη διδασκαλία στα ελληνικά σχολειά έχουμε χρέος να αντιταχθούμε στις πολιτικές  που οδηγούν στον εκφασισμό της χώρας μας.

Η Ν.Δ. του Μητσοτάκη, και των ακροδεξιών υπουργών του στέλνουν τα ΜΑΤ για να επιβάλουν  το φόβο στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, αποκαλύπτοντας  ότι ο φασισμός και ο ρατσισμός  της υπόδικης  εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, των νοσταλγών της Χούντας  εγκολπώθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης. Η Ν.Δ.  ανίκανη και απροετοίμαστη απέναντι  στην προσφυγική κρίση  αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί την υποκρισία και το λαϊκισμό της και καταφεύγει στη βία.

Καταδικάζουμε το αμόκ αυταρχισμού των δυνάμεων καταστολής που έστειλε η κυβέρνηση στα νησιά.  Είναι ανεπίτρεπτο και αδιανόητο τα ΜΑΤ να βρίζουν, να τραυματίζουν  ανθρώπους, και να ρίχνουν στους νησιώτες δακρυγόνα, χημικά, κροτίδες λάμψης σπέρνοντας τον τρόμο,  για να επιβάλουν με τη βία τα σχέδια της Ν.Δ. να κλείσει στις κλειστές δομές τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης,  στα κολαστήρια ψυχών  και στις συνθήκες  κράτησης των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και απαιτούμε  την παιδική προστασία των προσφυγόπουλων. Καταγγέλλουμε τον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων σε απαράδεκτες δομές, όπως η Μόρια.

Λέμε όχι στη βία και το φασισμό!

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Η εξουσία που σπέρνει το φόβο, θερίζει την  οργή και την  αγανάκτηση της  δημοκρατικής κοινωνίας.

Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Καλούμε την κυβέρνηση να αρνηθεί τις συμφωνίες Δουβλίνο II των κλειστών συνόρων και να βοηθήσει τους πρόσφυγες να φύγουν για τον τόπο προορισμού τους στην υπόλοιπη Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ