ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η απόγνωση κυριαρχεί στους κόλπους των επαγγελματιών και εμπόρων του δήμου Τυρνάβου και κυρίως στην πόλη του Τυρνάβου μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαγορεύει τις καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια για προληπτικούς λόγους λόγω του κορωνοϊού.

Η πλειοψηφία θεωρεί παράλογη την απόφαση τη στιγμή που επιτρέπονται συναθροίσεις ατόμων σε θέατρα, κινηματογράφους και γήπεδα και μάλιστα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που έχουν εντοπιστεί κρούσματα του ιού και κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή, με δεδομένο ότι η περίοδος του καρναβαλιού και του μπουρανί είναι μία καλή περίοδος για το σύνολο σχεδόν των καταστημάτων της πόλης.

Καταστήματα εστίασης, μπαράκια, ουζερί, μικροπωλητές, εμπορικά καταστήματα και καταστήματα τροφίμων που κάθε χρόνο εναποθέτουν τις ελπίδες τους για οικονομική επιβίωση και για κάλυψη υποχρεώσεων στη μεγάλη επισκεψιμότητα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, βλέπουν φέτος με θλίψη ότι η ελπίδα τους για κάλυψη υποχρεώσεων με τις εισπράξεις της περιόδου των απόκρεων εξανεμίζονται και το φάσμα της οικονομικής καταστροφής για πολλούς είναι ορατό.

Ειδικότερα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που μετά την απαγόρευση του τσιγάρου δέχονται και δεύτερο πλήγμα αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. “Τελικά αυτός ο Κικίλιας, τα έβαλε με τον κλάδο και θέλει να μας αφανίσει” σημειώνει γνωστός τυρναβίτης καταστηματάρχης …

Την ίδια ώρα επισημαίνουν ότι είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη η λήψη μέτρων ενίσχυσης από την πλευρά της κυβέρνησης για να μετριαστεί η ζημιά που υπέστησαν.

Μπροστά σε αυτή την δραματική εξέλιξη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να αποφασιστούν οι ενέργειες που θα γίνουν για τη διεκδίκηση ενισχύσεων και μέτρων ελάφρυνσης από το υπουργείο Οικονομικών.

Το πρόβλημα συζητήθηκε και χθες στο δημαρχείο του Τυρνάβου με τη συμμετοχή του δημάρχου, μελών της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου και επαγγελματιών.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κόκουρας στη σύσκεψη αποφασίστηκε, μετά το πέρας των κρίσιμων πρώτων ημερών, σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Τυρνάβου να σχεδιάσουμε τις επικείμενες κινήσεις και δράσεις μας προς την κεντρική εξουσία ώστε να αντιμετωπίσουμε δραστικά και αποτελεσματικά το οικονομικό πλήγμα που υπέστησαν οι επαγγελματίες του Δήμου μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ