ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Η Ευαγγελία Παπαδοπούλου, προϊσταμένη του 2ου Ν/Γ Ελασσόνας

Ως Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας, οφείλω να αναφερθώ  και  να τονίσω τις πραγματικές ανάγκες του 2ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας, βιώνοντας τες με την ιδιότητά μου , ως νηπιαγωγού και ως Προϊσταμένης εδώ και δεκαέξι  χρόνια στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τα τρία σχολεία( 2ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο και 4ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας) συστεγάζονται πολλά χρόνια, χωρίς αυτό να δημιουργεί πρόβλημα, καθώς μία συστέγαση είναι μία εκπαιδευτικά ενδεδειγμένη διαδικασία, κατά την οποία οι σχολικές μονάδες αποτελούν μία ενιαία σχολική μονάδα ΄΄οικογένεια΄΄, όπου συνυπάρχουν χωρίς να χάνουν την αυτοτέλειά τους.

Κάθε μονάδα λειτουργεί με τη δική της επιστημονική προσέγγιση και το έργο του ενός, είναι συνέχεια του άλλου. Τα νήπια βγαίνουν από τον περιορισμό και τη στενότητα, με συνέπεια να επωφελούνται  (μέσα από τη συστέγαση) παιδαγωγικά και ψυχολογικά,  ώστε  να γίνεται ομαλά η μετάβασή τους στο δημοτικό σχολείο.

Όλη αυτή η διαδικασία  όμως προϋποθέτει και σωστές δομές. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι οι βασικές προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας των νηπιαγωγείων προϋπήρχαν, οι οποίες και εξασφάλισαν και τη λειτουργία της δίχρονης προσχολικής εκπ/σης, πλην της αναγκαιότητας δημιουργίας ενός ακόμη χώρου για την καλύτερη λειτουργία του τμήματος  ένταξης,

Ο χώρος του Νηπιαγωγείου, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με επιπολαιότητα. Πρέπει να παρέχει ασφάλεια, να καλύπτει τους κανόνες υγιεινής, να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των μαθητών.

Γι αυτό ακριβώς πάγιο αίτημά μας ήταν και είναι η βελτίωση των χώρων υγιεινής (τουαλέτες) καθώς απαιτούνται ιδιαίτερες προδιαγραφές, για την ευαίσθητη νηπιακή ηλικία.

Οι Δ/νσεις των δύο Νηπιαγωγείων 2ου και 4ου έχουν καταθέσει επανειλημμένα αιτήματα  στην προηγούμενη και στην τωρινή δημοτική αρχή, για τη λύση των προβλημάτων.

Η επίσκεψη του Δημάρχου στο σχολείο μας  μαζί με το τεχνικό κλιμάκιο του Δήμου, μας έδωσε τη δυνατότητα ακόμη μια φορά να εκθέσουμε τις ελλείψεις μας και να πάρουμε τη διαβεβαίωση, ότι θα γίνουν παρεμβάσεις και θα δοθούν λύσεις.

Είδαμε σε τοπική εφημερίδα, να αναδεικνύονται κάποια θέματα που φαίνεται να αφορούν το 2ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας.

Είναι φρόνιμο όμως, τα δημοσιεύματα που βγαίνουν στα ΜΜΕ  και αφορούν σχολεία, να έχουν υπεύθυνη και σωστή πληροφόρηση από τις  Διευθύνσεις των σχολείων στα οποία αναφέρονται, ώστε να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Όπως και η πληροφόρηση, η οποία δίνεται από τις Διευθύνσεις των σχολείων να καταγράφεται ακριβώς για τη σωστή ενημέρωση όλων.

Με έκπληξη διαβάσαμε στο Δελτίο τύπου του Δήμου δηλώσεις τις οποίες ουδέποτε έγιναν.

Δεν ήταν ποτέ θέση μας, η απομάκρυνση και μεταστέγαση των νηπιαγωγείων μας, παρά η λύση και η  βελτίωση των υπαρχουσών συνθηκών. Ναι μεν τα κτίρια είναι παλιά, αλλά δεν ακυρώνονται λόγω παλαιότητας. Συντηρούνται.

Μακάρι , να βρεθούν ολοκληρωμένες λύσεις όχι μόνο για το 2ο Νηπιαγωγείο, αλλά και για όλα τα σχολεία που έχουν λειτουργικά προβλήματα και πρέπει να επιλυθούν.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ