ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  Η ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΓΝΛ

Μετά την έγκριση Κ. Αγοραστού για νέο μηχάνημα υπερήχου με προυπολογισμό 250.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

 Ανοίγει ο δρόμος για την επανελειτουργία της Γαστρεντερολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  έδωσε την έγκριση και προχωρά σε διαγωνισμό η  προμήθεια «συστήματος ενδοσκοπικού υπερήχου ανωτέρω πεπτικού», προϋπολογισμού 250.000  ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Ακούσαμε τους πολίτες και ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες τους» δηλώνει ο Κ. Αγοραστος. «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι με τους πολλούς και στέκεται με ενδιαφέρον και σεβασμό δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα. Στηρίζουμε τη δημόσια υγεία και  επενδύουμε  σε  νέες υποδομές και  σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με προυπολογισμό που  ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Στη Θεσσαλία έχουμε από τα καλύτερα Νοσοκομεία και Πανεπιστημιακά Ιδρυματα στη χώρα, άριστους γιατρούς και επιστήμονες και ένα  καταρτισμένο βοηθητικό προσωπικό. Η οικονομία κλίμακας στο δημόσιο σύστημα υγείας φέρνει  ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους, θέσεις εργασίας, προστιθέμενη αξία στη χώρα και  κινητικότητα στον ιατρικό τουρισμό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το νέο μηχάνημα της Γαστρεντερολογικής

Ο διαγωνισμός, που θα διενεργήσει το  Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας , αφορά σε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την κάλυψη των αναγκών του Γαστρεντερολογικού Τμήματος, όπως αυτό θα λειτουργεί στα πλαίσια του Παθολογικού Τομέα. Η πράξη αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία μίας  Κεντρικής Μονάδας Υπερήχων Ενδοσκοπικής Γαστρεντερολογικής Χρήσης με video-ενδοσκόπιο υπερήχων ανωτέρου πεπτικού επεμβατικού τύπου linear, με δυνατότητα λήψης βιοψιών (FNA). Ωφελούμενος είναι  ο πληθυσμός ευθύνης του ΓΝΛ (κάτοικοι της ΠΕ Λάρισας) καθώς παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας με σύγχρονα μηχανήματα χωρίς να αναβάλλονται εξετάσεις ή να παραπέμπονται ασθενείς. Με την προμήθεια του  νέου εξοπλισμού το ΓΝΛ  μπορεί να εξασφαλίσει  βέλτιστες συνθήκες θεραπείας και διάγνωσης για τους ασθενείς,  την εφαρμογή νέων προγραμμάτων θεραπειών μέσω του απεικονιστικού ελέγχου αλλά και να υποστηριχθεί ολοκληρωμένα η δραστηριότητα του Γαστρεντερολογικού Τμήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ