ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΤΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ» ΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συνέντευξη τύπου για την καινοτόμο εκπαιδευτική δράση

Η εξοικείωση της εκπαιδευτικής κοινότητας με την τέχνη του θεάτρου και του αρχαίου δράματος είναι ο στόχος της καινοτόμου εκπαιδευτικής δράσης -σύμπραξης του Θεσσαλικού Θεάτρου, με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευση Θεσσαλίας, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Λάρισας και τον Δήμο Λαρισαίων- με τον τίτλο «Στα Τοπία του Αρχαίου Δράματος»,

που παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος».

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που φέρνει τους μαθητές σε επαφή με το θέατρο και το αρχαίο δράμα, καταδεικνύοντας παράλληλα το τι μπορεί να προκύψει όταν φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους» τόνισε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Γιώργος Δοδοντσάκης, ενώ για την εξοικείωση των μαθητών με την τέχνη του θεάτρου σε μια πόλη με δύο αρχαία θέατρα στον αστικό ιστό της μίλησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακή Σπανού.

Στη ένταξη της δράσης στο πρόγραμμα «Πόλη που Μαθαίνει» μέσω του Πανεπιστημίου Πολιτών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Δεληγιάννης, ενώ ο πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, Νίκος Καλτσάς σημείωσε την απόφαση του δήμου για έκτακτη επιχορήγηση «μιας δράσης που θα πρέπει να γίνει θεσμός».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της δράσης τέσσερα σχολεία του νομού και ανάμεσά τους το 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου θα παρουσιάσουν τον Μάιο παραστάσεις στο Β’ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Θεσσαλικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και βιωματικά εργαστήρια (ολοκληρώθηκε το πρώτο με τίτλο  Αρχαίο Δράμα: «Σκηνογραφικές και ενδυματολογικές προσεγγίσεις στο Αρχαίο Δράμα» με την Άση Δημητρολοπούλου, Αρχιτεκτόνισσα και σκηνογράφο – Διδάσκουσα στο Τμήμα Θεάτρου, του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου).

Βιωματικά Εργαστήρια:

Ευφροσύνη Κωσταρά «Η κριτική σκέψη και το Αρχαίο Δράμα» (Δρ. Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΕΑΠ.) 7 και 8 Μαρτίου. (Λάρισα – Η Πόλη μου μαθαίνει).
Κώστας Βόμβολος: «Μέθοδος διδασκαλίας της μουσικής για τη δημιουργία Χορού» (Συνθέτης, Διδάσκων στο Τμήμα Θεάτρου, Α.Π.Θ) 21 και 22 Μαρτίου.
Μάρθα Φωκά: «Κατασκευή μάσκας» (Σκηνογράφος Α.Π.Θ.) 4 και 5 Απριλίου.

Παραστάσεις:

Γυμνάσιο – Λ.Τ Αρμενίου, με το έργο Χοηφόροι του Αισχύλου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Δ. Σακελλαρίου.
Ιδιωτικό Γυμνάσιο Σχολή Καραβάνα, με το έργο Φιλοκτήτης του Σοφοκλή, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Ελ. Παπακωστούλη
4ο ΓΕΛ Λάρισας με το έργο Όρνιθες του Αριστοφάνη, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αγγ. Βόγια
1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου, με το έργο Αντιγόνη του Σοφοκλή, με υπεύθυνους καθηγητές τον κ. Αργ. Γιουρούκη και τον κ. Δ. Σακατζή.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ