ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΜΙΚΣ

Με απίστευτη προσέλευση και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται την Κυριακή στη Λάρισα το 2ο Φεστιβάλ Κόμικς που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Κόμικς και Τεχνών ΕΤουΚου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με την επωνυμία  LA Comics Festival Vol.2.

Η πολυθεματική εκδήλωση, που εστιάζει στο χώρο της 9ης Τέχνης και απευθύνεται σε φίλους των τεχνών, λάτρεις των κόμικς, γραφίστες, εικονογράφους, animators, αναγνώστες, φοιτητές οπτικής επικοινωνίας και multimedia, δασκάλους και μαθητές, γονείς και παιδιά συγκέντρωσε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επισκεπτών, ενώ εκθέσεις comics, εικονογράφησης και γελοιογραφίας, εργαστήρια, ομιλίες και panels, παραστάσεις και προβολές, επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, μοντελισμός, bazaar comics και σχετικών εκδόσεων, συλλέκτες και συλλογές comics αλλά και δημιουργοί από όλη την Ελλάδα -και όχι μόνο- έδωσαν το παρών στους χώρους του Μύλου του Παππά και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Αξίζει να αναφερθεί πως την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου μαθητές πρόσφυγες από το Δ.Ι.Ε.Π. 3ου Γυμνασίου Λάρισας επισκέφθηκαν το Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και το LAComics Festival.

Τα παιδιά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στους χώρους των εκθέσεων, άκουσαν ιστορίες του κάμπου και της αλευροβιομηχανίας μέσα από κόμικς, παλιά μηχανήματα και φωτογραφίες.

Στο χώρο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, πραγματοποιήθηκε εργαστήρι κόμικς με τον Ν. Γραμμενόπουλο όπου τα παιδιά σχεδίασαν στάχυα, χωράφια, αγρότες, τρακτέρ και μηχανήματα αλευροποίησης, φτιάχνοντας πρωτότυπες ιστορίες και ευφάνταστα κόμικς!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Κυριακής έχει ως εξής:

Κυριακή 1 Μαρτίου
10:00-11:00 Larizona Dream Festival – Προβολές Παιδικών Animations TAF / Μικρή Σεμιναρίων
11:00-12:00 Παρουσίαση “Project Ιππόκαμπος” / Μέλανδρος Γκανάς / Αμφιθεατρο
12:30-14:30 «Likes & Panels: Μια Συζήτηση για τα Webcomics» / Θάνος Κυρατζής /Αμφιθέατρο
14:30 -16:00 Larizona Dream Festival – Προβολές Animations για Ενήλικες από το TAF/ Αμφιθέατρο
16:00-18:00 Arfs Graffiti Workshop / Μικρή Σεμιναρίων
18:00 -19:00 Spot The Difference (Παιχνίδι με Δώρα για το Κοινό) / Αμφιθέατρο
19:00-21:00 Παιδικό Εργαστήριο «Βάψιμο και Συναρμολόγιση Μινιατούρας» / FallenPhoenixGaming Club / Αίθουσα Μοντελισμού
19:00-21:00 Παιδικό Εργαστήριο δημιουργίας Ψηφιακού Κόμικς / Βασίλης Λιάπης / Αμφιθέατρο

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ “Τρακτφορμερς”
ΕΚΘΕΣΗ “Ο Jnk Artworks στον Κάμπο”
ΕΚΘΕΣΗ “Εναλλακτικές Αφίσες” (Έκθεση Εικονογράφησης) / Wisedog
ΕΚΘΕΣΗ “Πους Δε Πενταλ Του Δε Μεταλ” (Έκθεση Εικονογράφησης) / Wisedog
ΕΚΘΕΣΗ “Μουσική και Μουσικοί” (Έκθεση Γελοιογραφίας από το Διεθνές Festival Γελοιογραφίας Λαφυστίου) / Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ