ΗΛΙΑΣ ΜΟΣΙΑΛΟΣ: ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ

Ο γνωστός καθηγητής δεν σχολιάζει όμως την συγκέντρωση χιλιάδων φιλάθλων σε γήπεδα και κλειστά!!!

«Απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά» χαρακτήρισε την παρέλαση καρναβαλιστών στην Πάτρα, παρά τις αντίθετες οδηγίες του υπουργείου Υγείας, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο Imperial College, Ηλίας Μόσιαλος. Με ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον κίνδυνο του κορωνοϊού και να παίζουμε με τις ζωές ευπαθών ομάδων.

Ο κ. Μόσιαλος επισημαίνει ότι αν και ο νέος ιός έχει χαμηλή θνητότητα, εντούτοις η διασπορά που μπορεί να προκληθεί από τη συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις και θα επηρεάσει κυρίως ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, καρκινοπαθείς και όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας. «Είναι η απόλυτη ανευθυνότητα και γαϊδουριά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και ενώ ο κ. Μόσιαλος ήταν ομιλητικότατος για τους καρναβαλιστές δεν μας είπε τίποτα για τους φιλάθλους που συγκεντρώνονται σε κλειστά γήπεδα όπως για παράδειγμα θα γίνει σήμερα στο ΣΕΦ για το παιχνίδι μπάσκετ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ή με τους θεατές θεατρικών παραστάσεων σε μεγάλα θέατρα, με τους πιστούς στην εκκλησία κ.λπ.

Εκτός και αν ο ιός είναι επιλεκτικός και δεν του αρέσουν τα καρναβάλια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ