ΜΕ ΚΕΡΔΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ 2019 ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Μία ακόμη χρήση με κέρδη έκλεισε για το ΤΟΕΒ Δαμασίου, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης των μελών του οργανισμού όπου και παρουσιάστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα για το 2019.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε με αποδείξεις ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Γιώργος Μανίκας ο οργανισμός δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ πουθενά, αλλά αντίθετα έχει ένα αποθεματικό 350.000 € και την ίδια ώρα έχει και ανείσπρακτες οφειλές αρδευτών ύψους 250.000 € από αρδευτικά τέλη, τα οποία αναμένεται να εισπραχθούν μέχρι την έναρξη της αρδευτικής περιόδου.

Με δεδομένη αυτή την οικονομική κατάσταση αποφασίστηκε μετά από εισήγηση του κ. Μανίκα να υπάρξει και φέτος η μείωση των αρδευτικών τελών.

Παράλληλα όμως ο πρόεδρος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που επιβλήθηκαν από το ΔΕΗ στο αρδευτικό ρεύμα της τάξης του 15- 17% χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητες αυτές τις αυξήσεις.

Επίσης ο πρόεδρος τόνισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει ο ΤΟΕΒ με την περιφέρεια Θεσσαλίας, αποτέλεσμα της οποίας είναι η σύνταξη μελετών για την κατασκευή 7 χλμ. υπόγειου δικτύου άρδευσης, αλλά και η μελέτη και δημοπράτηση του έργου της εγκατάστασης 6 INVERTER στις γεωτρήσεις του οργανισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΤΟΕΒ Δαμασίου συμμετέχει στην ενεργειακή κοινότητα που ιδρύθηκε πέρυσι με στόχο την κατασκευή πάρκου φωτοβολταϊκών που θα μείωνε σημαντικά το κόστος άρδευσης, αφού το παραγόμενο ρεύμα θα πωλούνταν στη ΔΕΗ, αλλά μέχρι σήμερα λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αδειοδότηση του πάρκου.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ