ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Το Προσφυγικό είναι αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, που στήριξαν και στηρίζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η σημερινή της Ν.Δ. και οι προηγούμενες του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) .Αυτή η πολιτική είναι «βούτυρο στο ψωμί» της Τουρκίας για γεωπολιτικά παιχνίδια με όχημα το Προσφυγικό, ζητώντας ανταλλάγματα και στήριξη για την εισβολή στη Συρία.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την τουρκική εισβολή στη Συρία, η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχτηκε την επιθετική στάση της Τουρκίας, την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, όπως η Συνθήκη της Λοζάνης.

Διέξοδος για πρόσφυγες – μετανάστες και το λαό είναι οι προτάσεις του ΚΚΕ για άμεση κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας. Άμεσα να οργανωθούν από ΕΕ και ΟΗΕ διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα, όπως και στα σύνορα με τη Συρία, και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους

Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και στήριξη της χώρας στις επιχειρήσεις των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, να ακυρωθεί η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Η σημερινή πολιτική της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, η πολιτική του διπλού εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης, είναι η πηγή του προβλήματος και όχι η λύση του. Μονόδρομος για το λαό είναι η σύγκρουση με την πολιτική αυτή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com