ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας προσκαλεί –προκαλεί τον συνθέτη Παναγιώτη Δημόπουλο,για να μας λύσει κάποιες απορίες! Οι νότες είναι μουσικά σύμβολα, σημειογραφικές σχέσεις και τελικά οδηγίες παραγωγής ήχων. Πώς όμως καταλήξαμε στους ήχους, στις σχέσεις τους και στα αντίστοιχα σύμβολα;

Ο συνθέτης Π. Δημόπουλος θα συνοψίσει σε δύο εισαγωγικές διαλέξεις την ιστορική πορεία της επιλογής, σημείωσης και οργάνωσης των ήχων.

Όλα αυτά θα λάβουν χώρα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας.Σπουδαστές Ανώτερων Θεωρητικών,σπουδαστές μουσικών οργάνων άνω των 13 ετών καθώς κααι φιλόμουσοι που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με τις καταβολές της μουσικής σύνθεσης μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Σ.Ω.Λ.(τηλ.2410670917 καθημερινά12:00-21:00) για να εγγραφούν στο σεμινάριο. Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής:Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020.

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος γεννήθηκε το 1977 σε μια μουσική οικογένεια. Σπούδασε πιάνο, σύνθεση και θεωρητικά στο Εδιμβούργο, το Βασιλικό Κολλέγιο του Μάντσεστερ και τα Πανεπιστήμια του Γιορκ και Καίμπριτζ, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. του Βασιλικού Κολλεγίου και άλλων φορέων. Η διδακτορική του διατριβή είχε θέμα την σημειογραφία και την κριτική της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Έχει εκδώσει 6 ηχογραφήσεις με δικά του έργα και έργα άλλων συνθετών που απέσπασαν θετικές κριτικές από γνωστά περιοδικά (Gramophone, Fanfare, InternationalRecordReview, Tempo κ.ά.) ενώ συχνά γράφει για την μουσική και τον πολιτισμό (ContemporaryMusicReview κ.α.).

Το διάστημα 2014-2019 ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση και εξέτισε θητεία ως πρόεδρος της Ιστορικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης και ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση (Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας).

Τα ενδιαφέροντά του είναι η ελεύθερη σύνθεση, ο αυτοσχεδιασμός και η σημειογραφία, καθώς και η λατρευτική μουσική. Είναι νυμφευμένος με την οργανίστα ΝίκολαΧάρρινγκτον με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τις εικόνες και τα γράμματα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ