ΣΚΥΛΟΣ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΥΑΓΚΙΣΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΟΥΡΑ

Ανεύθυνοι γέμισαν με πεταμένα αγκίστρια – παγίδες τα παράλια του νομού

Σε “πονοκέφαλο” εξελίσσεται το χόμπι ορισμένων, που μπορεί να χαίρονται το ψάρεμα στα πανέμορφα παράλια του νομού, ωστόσο η κακιά τους συνήθεια να εγκαταλείπουν τον χώρο που τους φιλοξένησε αφήνοντας πίσω τους πολυάγκιστρα, χαλασμένα δολώματα, σκουπίδια και ο, τι άλλο βάζει ο νους δεν έχει ταίρι.

Πληθαίνουν οι φωνές αναγνωστών που επικοινωνώντας με τη σελίδα διαμαρτύρονται για πολλές περιπτώσεις τέτοιου είδους ρύπανσης που καταγράφηκαν στο λιμανάκι του Αγιοκάμπου, τη Βελίκα, τα Μεσάγγαλα και αλλού, με τους ίδιους να επισημαίνουν και τους κινδύνους που ελλοχεύουν, κυρίως από πεταμένα αγκίστρια που κρύβονται στην άμμο, για περιπατητές αλλά και ζώα.

Πρόσφατο θύμα των ανεύθυνων ήταν ένας σκύλος που μπλέχτηκε σε πολυάγκιστρο στην παραλία της Κουλούρας, ενώ παρά τις προσπάθειες φιλόζωων το σκυλί ήταν τόσο πολύ μπερδεμένο που χρειάστηκε την επέμβαση κτηνιάτρου, καθώς τα αιχμηρά αγκίστρια είχαν μπει από τις πατούσες μέχρι και κάτω από τη γλώσσα του άτυχου ζώου.

Στο μικρόσωμο σκυλί έγιναν ράμματα και χορηγήθηκε αντιβίωση για την αντιμετώπιση των τραυμάτων που του προκάλεσε η ανεύθυνη ανθρώπινη συμπεριφορά, ενώ καλό θα ήταν ορισμένοι να αλλάξουν νοοτροπία προστατεύοντας επιτέλους θάλασσες και παραλίες που στο κάτω-κάτω μας υποδέχονται όλους κάθε χρόνο.

«Στη θέση του άτυχου σκύλου θα μπορούσε να είναι ένα παιδάκι, από τα τόσα που το τριήμερο χάρηκαν την αποκριά και το πέταγμα χαρταετού στα παράλια του νομού μας», σημειώνει αναγνώστης μας, επισημαίνοντας την προσωπική ευθύνη του καθενός για ένα καθαρό περιβάλλον.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ