ΣΤΟ 1ο ΔΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Περίσσευε η συγκίνηση το απόγευμα της Τρίτης σε αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Σχολείου, σε: «Σχολική Βιβλιοθήκη Γιώτα Φώτου» τιμώντας τη μνήμη της Εκπαιδευτικού, Σχολικού Συμβούλου και Συγγραφέως Γιώτα Φώτου.

Η αγαπημένη συγγραφέας, που έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2019, διετέλεσε κατά το παρελθόν Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σε μια αξιόλογη πρωτοβουλία η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού  Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισαν να δώσουν προς τιμή της το όνομά της στη Βιβλιοθήκη του Σχολείου, η οποία εγκαινιάστηκε και άρχισε να λειτουργεί πριν ένα χρόνο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, με τη βοήθεια των δασκάλων τους παρουσίασαν φωτογραφίες, τραγούδια και αποσπάσματα από βιβλία της Γιώτας Φώτου, ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΟΚΕΛ κ. Αργύρης Γιουρούκης, το φθινόπωρο θα εκδοθεί βιβλίο με έξι χριστουγεννιάτικα διηγήματά της, που θα διανεμηθεί δωρεάν σε σχολεία της Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στην εκπαίδευση και τα γράμματα επέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας», ενώ η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ