ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ 5ου Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS ΣΤΙΣ ΑΖΟΡΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη κατά σειρά κινητικότητα τριών εκπαιδευτικών του 5ου  Δ.Σ. Τυρνάβου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+KA2 με τίτλο «School exchange about good practices in Special Needs Education». Οι εκπαιδευτικοί κ. Μπάκου Καλλιόπη, Υφαντή Δήμητρα, Μάτσια  Χριστίνα πραγματοποίησαν εκπαιδευτική μετακίνηση κατά τη χρονική περίοδο 22-28 Φεβρουαρίου 2020,

στη νήσο Terceira, ενός από τα 9 νησιά του αρχιπελάγους των Αζορών της Πορτογαλίας. Οι εκπαιδευτικοί του ελληνικού σχολείου μαζί με τους εταίρους τους από την Ιταλία και δύο σχολείων της Ρουμανίας, επισκέφτηκαν το μεικτού μοντέλο (κανονικό + ειδικό) σχολείο Escola Basica Integrada της Praia da Vitoria.

Κατά την παραμονή τους στο νησί όλοι οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών που αναφέρονται σε μαθητές με ειδικές ανάγκες και παρακολούθησαν σχέδια διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν στα άρτια  εξοπλισμένα εργαστήρια τους. Εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο οι μαθητές με ειδικές ανάγκες προετοιμάζονται επαγγελματικά, για να μπορέσουν να αποκτήσουν μία θέση εργασίας στη μετέπειτα ενήλικη ζωή τους και να αισθανθούν ενεργά και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδοχής παρουσίασαν τεχνικές και εκπαιδευτικά προγράμματα μέσω υπολογιστή  που χρησιμοποιούν οι ίδιοι στη διδασκαλία τους, τα οποία δεν αφορούν μόνο τη μετάδοση της γνώσης αλλά και τη διαχείριση της συμπεριφοράς των μαθητών τους.

Οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας παρουσίασαν τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής στα σχολεία τους για την προώθηση του προγράμματος καθώς και την έρευνα με τους 8 τύπους νοημοσύνης του GARDNER, μέσα από αντίστοιχες δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές του κάθε συμμετέχοντος σχολείου. Οι καλές πρακτικές που αντάλλαξαν οι εταίροι αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Η μετακίνηση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών σε ειδική αποχαιρετιστήρια  τελετή  στο χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου υποδοχής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com