ΓΕΜΙΣΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο σύλλογος γυναικών Τυρνάβου μοίρασε το Σάββατο το πρωί στις εργαζόμενες γυναίκες της αγοράς του Τυρνάβου κίτρινη μιμόζα,το  λουλούδι σύμβολο της 8 Μάρτη, με το ακόλουθο μήνυμα :

Η γυναίκα στην πορεία της ιστορίας… ένας συνεχής αγώνας…

“8 Μάρτη 1857. Ημέρα σταθμός για το γυναικείο κίνημα και τα δικαιώματα της εργαζόμενης γυναίκας. Οι εργάτριες υφαντουργίας  και ιματισμού της Νέας Υόρκης, 16 ώρες την ημέρα, με αμοιβές κατώτερες από των ανδρών. Με όπλο την απεργία και τις διαδηλώσεις απαιτούν 10ωρη εργασία, βελτίωση συνθηκών εργασίας, εξίσωση των μισθών τους με τους αντίστοιχους  των ανδρών.

Η  ημέρα αυτή ήταν μία από τις σημαντικότερες στιγμές του εργατικού κινήματος διεθνώς, καθώς  παρουσίαζε για πρώτη φορά  ζητήματα  κατά της εκμετάλλευσης, κατά των φυλετικών διακρίσεων και υποστήριζε την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

8 Μάρτη 2020. Η γυναίκα έχει πλέον δυναμική θέση στην κοινωνία. Συνεχίζει όμως να αγωνίζεται, για να εξαλείψει την εργασιακή εκμετάλλευση, τα ελαστικά ωράρια εργασίας, τη μείωση των μισθών, την έλλειψη ασφάλισης, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση, την κάθε είδους κακοποίηση.
Συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στις συνθήκες που προκαλούν τον  πόλεμο, την προσφυγιά, την μετανάστευση, τη βία. Έδειξε στην πορεία της ιστορίας, ότι ξέρει να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να κερδίζει! Η ηττοπάθεια, ο συμβιβασμός και η υποχώρηση δεν της ταιριάζουν!

Η δράση… είναι γυναίκα!”, τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ