ΜΟΝΟ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ανακοίνωση της Τοπικής Επιτροπής Δ.Α.Κ.Ε. καθηγητών ν. Λάρισας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν περίεργα πράγματα στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας. Καταστάσεις που δε θέλαμε σε καμιά περίπτωση να δεχθούμε ότι υπάρχουν, δυστυχώς, αποκαλύπτονται ξεκάθαρα.

Οι υπόγειες διαδρομές έγιναν υπέργειες και απροκάλυπτες. Στο Δ.Σ. της Τετάρτης 4 Μαρτίου 2020, οι μάσκες έπεσαν προκαλώντας πάταγο.

Η συνεργασία του προερχόμενου από τη ΔΑΚΕ κ. Παναγιώτου με τις παρατάξεις ΣΥΝΕΚ (κυρίως) και με την ΠΕΚ (δευτερευόντως) αποδείχθηκε και στην πράξη. Κατά τη διάρκεια της  συζήτησης για τη συγκρότηση προεδρείου, οι ΣΥΝΕΚ και η ΠΕΚ, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εκφρασμένες θέσεις τους, περί αναλογικού – αντιπροσωπευτικού προεδρείου, οι μεν πρώτες δήλωσαν ότι απέχουν από την ψηφοφορία, η δε ΠΕΚ ψήφησε λευκό.

Η στάση τους, κυρίως των ΣΥΝΕΚ, δε μας εξέπληξε. Έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν. Είναι γνωστή άλλωστε η παρελκυστική και υποκριτική στάση των περισσότερων αριστερών παρατάξεων, όταν καλούνται να σταθούν ενώπιον των  ευθυνών τους και να τηρήσουν όσα δήλωναν. Ο πραγματικός τους στόχος ήταν και είναι η «μπαχαλοποίηση» του σωματείου και η απαξίωσή του.

Το εντυπωσιακό της συνεδρίασης – πρωτοφανές στα χρονικά και αυτό που πρέπει να επισημανθεί και να γίνει γνωστό σε όλους τους συναδέλφους, ιδιαιτέρως σε όσους τίμησαν την παράταξή μας με την ψήφο τους – είναι η αδιανόητη στάση του προερχόμενου από τη ΔΑΚΕ κ. Παναγιώτου. Όχι μόνο ταυτίστηκε και συντάχθηκε απολύτως με τη στάση των ΣΥΝΕΚ, δηλώνοντας ότι απέχει από την ψηφοφορία, αλλά μεσούσης της συνεδρίασης, αφού ανέγνωσε κείμενο που είχε ήδη έτοιμο από πριν(!) , φρόντισε «για να μην χάνουμε και χρόνο», να το αποστείλει στα ΜΜΕ και στα σχολεία του νομού!!!

Στο κείμενο αυτό, αφού «αποκαλύπτει» διαλόγους που είχε με στελέχη της Ε.Ε. της Κεντρικής ΔΑΚΕ, ισχυρίζεται πομπωδώς ότι κάνει, όπως λέει, συμφωνίες μόνο με τους συναδέλφους.

Κύριε  Παναγιώτου,

επειδή εδώ και δύο μήνες, εσείς και κάποιοι συνοδοιπόροι σας, μιλάτε για αρχές και συμφωνίες, εγείρονται πολλά ερωτήματα :

Με  δήλωσή σου αναφέρεις πως «συμφωνίες»  κάνεις μόνο με τους συναδέλφους  και με κανέναν άλλο, καταγγέλλοντας την παράταξή σου (;),η οποία πρότεινε μια λογικότατη, συμβιβαστική λύση που ανακοινώθηκε ξεκάθαρα και θεσμικά σε δεκάδες συναδέλφους της Γενικής Συνέλευσης. Πού το κρυφό και η φοβερή είδηση; Δε μας έλεγες να το αναφέρουμε σε προηγούμενη ανακοίνωση της Τ.Ε.;  Γιατί δεν αρνήθηκες την πρόταση της Ε.Ε. της ΔΑΚΕ ΔΕ στην Συνέλευση ενώπιον όλων των παρευρισκόμενων, αλλά προτίμησες να το κάνεις πολύ καιρό μετά; Τι είδους αρχή είναι αυτή;

Πώς είναι δυνατόν να καμαρώνεις για «συμφωνία» με τους συναδέλφους, όταν από τα 656 ψηφοδέλτια που είχε η ΔΑΚΕ στις τελευταίες εκλογές, σε προτίμησαν με την ψήφο τους μόνο οι 228 συνάδελφοι; Για έναν, επί τέσσερα συναπτά έτη, Πρόεδρο ή προεδρεύοντα της ΕΛΜΕ, δεν είναι και το πιο τιμητικό νούμερο. Μάλλον ως καθαρή αποτυχία και απόρριψη καταγράφεται. Για ποια «συμφωνία» λοιπόν κομπάζεις; Ωραία μαθηματική… αρχή.

Αλήθεια,  είχες «συμφωνήσει» πριν τις εκλογές με τους συναδέλφους που σε τίμησαν ως υποψήφιο της ΔΑΚΕ, ότι, αφού εκλεγείς, θα συνεργάζεσαι με τις ΣΥΝΕΚ και την ΠΕΚ; Τι είδους αρχή είναι αυτή; Τι σας ενώνει άραγε; Ελεημοσύνη για την καρέκλα  ή …κάτι άλλο;

Είχες συμφωνήσει, πριν τις εκλογές με τους συναδέλφους ότι, αφού εκλεγείς στο Δ.Σ της ΕΛΜΕ, θα επιτίθεσαι στους  συναγωνιστές σου, που εξελέγησαν μαζί σου με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, ότι θα προσπαθείς να τους φιμώσεις και ότι δε θα συνεργάζεσαι μαζί τους; Νέες αρχές κομίζεις;

Είχες προσυμφωνήσει με τους συναδέλφους της  ΔΑΚΕ  που σε ψήφισαν, ότι εφόσον εκλεγείς δε θα εφαρμόζεις τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της παράταξης; (ξεχνάς μάλλον πως έχεις ήδη υπογράψει αίτηση εγγραφής!). Προφανώς είναι καινούργια αυτή η αρχή…

Ποια άραγε, είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  αιτία που σε οδηγεί σε τέτοια απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στην παράταξη που σε ανέδειξε και από την οποία τιμήθηκες και με το παραπάνω από κάθε άλλον,  στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που συμμετείχες στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ (μόλις από το 2012!) ; Το λογότυπο της παράταξης είναι ένα και μοναδικό , εκτός και αν σε εκφράζει κάτι άλλο πλέον!

Ποια άραγε, είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ  αιτία που οδηγεί κάποιες αριστερές παρατάξεις (πρώην αντιπάλους) να συμπορεύονται τελικά μαζί  σου και να στηρίζουν με νύχια και δόντια τις ενέργειές σου;

Τι είδους αρχές είναι αυτές που πρεσβεύεις, όταν στην πλέον Δημοκρατική συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ, επιχειρείς εσύ και κάποιοι άλλοι να καταλύσετε βασικούς κανόνες της Δημοκρατίας; Δικαίωμα, κ. Παναγιώτου, έχουν ΟΛΟΙ, πολλώ δε μάλλον, κάποιοι με κατά πολύ μεγαλύτερη παραταξιακή και συνδικαλιστική διαδρομή από εσένα, να διεκδικήσουν δημοκρατικά ό,τι επιθυμούν, ασχέτως επίτευξης. Μάλλον ο διάλογος, η συνεργασία και η συνεννόηση (ό,τι ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις ΔΑΚΕ Δ.Ε. της χώρας), είναι άγνωστες λέξεις σε σένα και στους  συνοδοιπόρους σου.

Είναι λυπηρό την ώρα που η πατρίδα δίνει εθνικούς αγώνες εμείς να αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με την αντιπαραταξιακή συμπεριφορά του κ. Παναγιώτου .

Τον λόγο πια  έχουν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ και τα αρμόδια καθοδηγητικά όργανα της παράταξης.

Υ.Γ.: Σε περίπτωση κ. Παναγιώτου που σου υποδείξουν να απαντήσεις στην παράταξή σου, τουλάχιστον φρόντισε την οποιαδήποτε δήλωσή σου να την γράψεις ο ίδιος. Δεν τιμά κανέναν τέως Πρόεδρο της μεγαλύτερης ΕΛΜΕ της χώρας, να του τη δίνουν έτοιμη!!!

Λάρισα 06/03/2020

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ