ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Με δυναμικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Ταχυδρομείου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας) γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου.

«Τιμάμε σήμερα την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη, Παγκόσμιας Μέρας των γυναικών. Μια μέρα που καθιερώθηκε πριν από 110 χρόνια από τη Διεθνή Συνδιάσκεψη  σοσιαλιστριών γυναικών. Τιμάμε τους σκληρούς αγώνες που έδωσαν οργανωμένα οι γυναίκες, έναν αιώνα πριν απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας   εργασία με δικαιώματα. Διδασκόμαστε από αυτούς τους αγώνες και καλούμε τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, να συμβάλουν και να ενταχθούν πιο μαζικά στην  οργάνωση της πάλης, στον αγώνα  για ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα στην εργασία, στη μόρφωση, στις προσωπικές σχέσεις, στην κοινωνική δράση! Σήμερα το περιεχόμενο της 8ης Μάρτη είναι πιο σύγχρονο από ποτέ, καθώς τα δικαιώματά μας τσακίζονται το ένα μετά το άλλο από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Λυδία Τσιαπλέ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας.

«Η 8η Μάρτη για την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας είναι μέρα τιμής και μνήμης, αλλά κυρίως μέρα αγώνα των εργαζόμενων γυναικών όλου του κόσμου. Είναι άρρηκτα δεμένη   με τους αγώνες των εργατριών και το εργατικό κίνημα. Η 8η Μάρτη έχει αγωνιστικό περιεχόμενο. Είναι μέρα όχι μόνο μνήμης και τιμής, αλλά υπόσχεσης ότι η σκυτάλη που   παραλάβαμε θα παραδοθεί με ασφάλεια στις επόμενες αγωνίστριες, ώσπου να φτάσει νικηφόρα στο τέλος του δρόμου. Σήμερα, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα για τη   γυναικεία χειραφέτηση και ισοτιμία, με την παρακαταθήκη που μας άφησαν οι αγωνίστριες των εργατικών, των λαϊκών αγώνων στην Ελλάδα και παγκόσμια», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας Κική Καρυώτη, ενώ το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ