ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΙΣΣΑ ΔΩΡΑ ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Σπουδαίες εμφανίσεις και ακόμα πιο σπουδαίο αποτέλεσμα για την Ελασσονίτισσα  Δώρα Γκουντούρα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας “Ακρόπολις”.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που αγωνίζεται με τα χρώματα της ΑΕΚ, κόντρα σε σπουδαίες αντιπάλους σημείωσε εξαιρετικές εμφανίσεις και νίκες, ανέβηκε στο βάθρο και παράλληλα κέρδισε σημαντικούς βαθμούς στη “μάχη” για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι.

Η Γκουντούρα ξεκίνησε τις προσπάθειές της από τη φάση των “64”, όπου επικράτησε της Κινέζας Ξιάογε Τζια με 15-4. Στις “32” ξεπέρασε το εμπόδιο της Καναδέζας Γκαμπριέλα Πέιτζ με 15-8, ενώ στις “16” άφησε εκτός συνέχειας την Σάρα Μπαλζέ από τη Γαλλία, με 15-5.

Στα προημιτελικά η νεαρή Ελασσονίτισσα κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Νταγκμάρα Βόζνιακ και μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα η Δώρα Γκουντούρα επικράτησε με 15-12 και εξασφάλισε την είσοδό της στην 4άδα και την κατάκτηση μεταλλίου.

Στον Ημιτελικό, η “χάλκινη” στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης αθλήτρια γνώρισε την ήττα με 15-9 από την Λίζα Πουστάι από την Ουγγαρία, ενώ με την επιτυχία της η Δώρα Γκουντούρα ανέβηκε στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και πλησίασε ακόμα περισσότερο στο όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Ε.Π.

ΦΩΤΟ: AEK.GR

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ