ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ

Σε άλλη “γραμμή”, εμφανώς πιο μετριοπαθή, υπεύθυνη και ορθολογική, φαίνεται πως βρίσκεται ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής αναφορικά με το ζήτημα της αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, με σειρά μηνυμάτων του τις τελευταίες ημέρες, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τηρεί μια στάση ευθύνης απέναντι στο ποίμνιό του.

Ιδού ορισμένα από τα tweet που ανέβασε τις τελευταίες ημέρες:

“O Θεός είναι παντού, οπότε ακόμη και αν αισθάνεστε περιορισμένοι λόγω του Covid-19 και αποφεύγετε να επισκέπτεστε την Εκκλησία για κάποιο διάστημα, μέχρι να περάσει η κρίση, μπορείτε να λατρεύετε τον Θεό στο πνεύμα και την αλήθεια παντού”

“Γνωρίζουμε ότι ο θεός επικοινωνεί την ευλογία του σε εμάς μέσα από υλικά πράγματα. Γνωρίζουμε όμως επίσης ότι αυτή η γη κάποια στιγμή θα πεθάνει (Κατά Λουκά 21:33), οπότε δεν αποδίδουμε όλη την εμπιστοσύνη μας στα υλικά πράγματα αλλά στο πνεύμα”.

“Ο κορονοϊός είναι μια σοβαρή απειλή για την υγεία των ενοριτών μας. Παρακαλείσθε να λαμβάνεται κάθε προληπτικό μέτρο που προτείνει η κυβέρνηση. Ας είναι η πίστη μας εμπεριστατωμένη”

Είναι προφανές ότι η πιο μετριοπαθής και υπεύθυνη στάση του αρχιεπισκόπου Αμερικής, έρχεται σε αντιδιαστολή με την ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) η οποία υποστηρίζει ότι η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό…

thetoc.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com