Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ: ΜΕΡΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ Η 8η ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης σε δήλωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, επισημαίνει:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Η εξέγερση των γυναικών εκείνων, που ζητούσαν ίσα μεροκάματα και ίσες ώρες εργασίας με τους άντρες, αποτελεί σταθμό για το παγκόσμιο γυναικείο κίνημα και απαρχή του αγώνα για χειραφέτηση των γυναικών και διεκδίκηση της ισότητας.

H ημέρα αυτή κατ΄ εμέ δεν είναι μια ευκαιρία για μια απλή γιορτή εναρμονισμένη στο πνεύμα του καταναλωτισμού. Είναι μια ημέρα σκέψης και περισυλλογής, αναζήτησης του ρόλου της γυναίκας στο σύγχρονο γίγνεσθαι με παράλληλη αποτίμηση των όσων έως τώρα επετεύχθησαν χάρις στην συνεχή, δυναμική και εποικοδομητική δράση των γυναικών, σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας.

Η παρουσία της γυναίκας τώρα στα κοινά είναι ένας ακόμη τομέας που αξίζει όμως μιας ιδιαίτερης και μοναδικής αξιολόγησης, μια και ο ρόλος των γυναικών που είχαν και έχουν ανάμειξη με αυτό που αποκαλούμε «κοινά» είναι μοναδικός.

Σαν Δημοτική Αρχή του Δήμου Τεμπών θέλω να διαβεβαιώσω ότι, τιμάμε τη γυναίκα, όχι μόνο στις επετείους αλλά όλες τις μέρες. Οι γυναίκες είναι τα καλά πνεύματα με όνειρα, καθημερινές αγωνίες, κρατάνε γερά τη ζωή στα χέρια τους, τη γεννάνε, την αναθρέφουν, την απελευθερώνουν. Θα είμαστε πάντοτε αρωγοί στους αγώνες των γυναικών και των γυναικείων οργανώσεων για ισότητα.

Κλείνοντας, απευθύνω ιδιαίτερο χαιρετισμό αγάπης και τιμής προς τις μητέρες, τις συζύγους, τις αδελφές των αγνοουμένων, των πεσόντων και των τραυματιών της Κυπριακής τραγωδίας, τις γυναίκες πρόσφυγες, στις γυναίκες που πεθαίνουν προσπαθώντας να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή, σε όλες εκείνες τις γυναίκες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση, τόσο τη δική τους, όσο και ολόκληρης της οικογένειάς τους».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ