ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Σκληρές ανακοινώσεις του προέδρου και του δ.σ. της Ενωσης Συντακτών για το θλιβερό κρούσμα δήθεν δημοσιογραφίας

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ώστε να παταχθούν στη γέννησή τους τα φαινόμενα παραπληροφόρησης από δήθεν δημοσιογράφους, αλλά και από πολίτες μέσω αναρτήσεών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα των κρουσμάτων κορωναϊού ζητά ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς και Ευβοιας Δημήτρης Χορταριάς, ο οποίος σε ανάρτησή του σημειώνει:

“Αν δεν επέμβει Εισαγγελέας για το πως κάποιοι με ελαφρά την καρδία διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις για κρούσματα κορωνοϊού, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Και όχι μόνο για τους βαφτιζόμενους και ως “δημοσιογράφους”, αλλά και για πολίτες που επικαλούνται μέχρι ιατρικά απόρρητα. Αναφέρομαι στο σημερινό συμβάν της Λάρισας. Με σοβαρά θέματα, όπως αυτά της δημόσιας υγείας δεν παίζει κανείς. Ανοχή τέλος…”

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για ανακρίβειες περί κορωνοϊού στη Λάρισα

Την ίδια ώρα η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας “καταδικάζει απερίφραστα τις “δημοσιογραφικές” ανακρίβειες που δήθεν ανακάλυψαν θετικά κρούσματα του κορονοϊου στη Λάρισα, πριν ακόμη τις επίσημες ανακοινώσεις των δομών υγείας”. Συνεχίζοντας στην ανακοίνωση αναφέρει:
“Η διατήρηση της σοβαρότητας στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα μας, είναι υποχρέωση των επαγγελματιών δημοσιογράφων, οι οποίοι στην περιοχή μας μέχρι τώρα τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας. Καλούμε όσους δημοσιογραφούν καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοσιογραφικής δεοντολογίας να συνέλθουν. Δεν γίνονται όλα στη ζωή για ένα κλικ…
Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το πρώτο και τελευταίο «δημοσιογραφικό» κρούσμα, που με τη συμμετοχή ανεύθυνης «δημοσιογραφίας των πολιτών», δημιούργησε εύλογη ανησυχία στους πολίτες της Λάρισας και όχι μόνο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ