ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Μετά την αιφνίδια ματαίωση των εκδηλώσεων του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού και του σοβαρού πλήγματος που υπέστησαν οι επαγγελματίες και έμποροι  της πόλη του Τυρνάβου, εισερχόμαστε σε κατάσταση περιορισμού λόγω της εκδήλωσης πολλαπλών κρουσμάτων του Κορωνοϊού σε όλη τη χώρα.

Βέβαια, τα ζητήματα Δημόσιας Υγείας έχουν απόλυτη προτεραιότητα και η Πολιτεία οφείλει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού στον πληθυσμό ιδίως στην προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας. Προς τούτο, ο Δήμος Τυρνάβου αποφάσισε να συμμορφωθεί με την συγκεκριμένη ΚΥΑ για την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη την χώρα για προληπτικούς λόγους έναντι του συγκεκριμένου ιού. Το οικονομικό πλήγμα τόσο για τον Δήμο όσο και για τους επαγγελματίες της περιοχής μας είναι ανυπολόγιστο και μη επανορθώσιμο. Η απώλεια των εισοδημάτων για τους επαγγελματίες και εμπόρους της πόλης του Τυρνάβου, της περιόδου από 25.2.2020 έως 2.3.2020 είναι σημαντική και ανυπολόγιστη.          Ως εκ τούτου, η κεντρική Διοίκηση οφείλει άμεσα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την στήριξη της πληττόμενης τοπικής οικονομίας, και συγκεκριμένα, θα λάβει τα εξής μέτρα:

  • Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο (καταβολή ΦΠΑ, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία) για χρονικό διάστημα έξι μηνών.
    · Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων προς τις Τράπεζες για έξι μήνες.
    ·Αναστολή των πλειστηριασμών για έξι μήνες.
    · Αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων και αναστολή πληρωμής για έξι μήνες για τους λογαριασμούς της ΔΕΚΟ και Δήμους.

Τέλος, η Πολιτεία οφείλει να λάβει οποιοδήποτε πρόσφορο μέτρο κρίνει απαραίτητο για την ουσιαστική ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων προκειμένου να μην πληγούν ανεπανόρθωτα σε μία τέτοια δυσμενή για τη χώρα μας συγκυρία, οι στυλοβάτες της τοπικής μας οικονομίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com