Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Νικόλαος Παναγιώτου, Msc, Πληροφορικός, Πλειοψηφήσαν μέλος, Προεδρεύων Ε.Λ.Μ.Ε. ν. Λάρισας, Εκλεγμένος με τη Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών ΔΕ

Απαντώντας στους (ευτυχώς, λίγους)  θιασώτες της λογικής του στρατού ότι «όσο πιο παλιός τόσο πιο καλός» θα ήθελα εξ αρχής με έμφαση να δηλώσω ότι κατά την άποψη μου η εποχή του «παλιού» έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα σε όλη την κοινωνία, αλλά και στον εκπαιδευτικό κλάδο κυρίως, άλλα είναι τα κριτήρια της αξιοσύνης του καθενός και όχι τα «χρόνια».

Προφανώς, για εκείνους μετράνε μόνο τα χρόνια, απουσία άλλων προσόντων!!!

Η λογική και τα μαθηματικά του πεζοδρομίου, ότι ο πρώτος είναι αποτυχία, ενώ όλοι οι υπόλοιποι επιτυχία, προφανώς και δεν εκφράζει κανένα νοήμονα άνθρωπο.

Συνάδελφοι «της Τ.Ε.», η δική σας εφαρμογή των μαθηματικών κανόνων με το τρικ του αποτυχημένου πρώτου, οδηγεί στην επίτευξη της ψευδαίσθησης του πετυχημένου δεύτερου και δίνει νέα προοπτική στην παραπλάνηση(229<168 !!!).

Συνάδελφοι «της Τ.Ε.», μιλάτε για το δικαίωμα της  δημοκρατικής διεκδίκησης, αλλά ξεχνάτε σκόπιμα την υποχρέωση της δημοκρατικής έκφρασης. Από ποιους και πώς πάρθηκαν οι όποιες αποφάσεις, όταν η πλειοψηφία, με αποκλειστική σας ευθύνη, φιμώθηκε;

Συνάδελφοι «της Τ.Ε.», με συμπεριφορές που αντιτίθενται στην παγίωση της κλαδικής ενότητας κι αίολα επιχειρήματα, όπως όλα δείχνουν, η έννοια της Δημοκρατίας χάνει το νόημά της. Έργα, αποδοχή, αναγνώριση, συναίνεση, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, προφανώς είναι άγνωστες έννοιες σε εσάς, αντίθετα, ψάχνετε άλλοθι σε «υπόγειες συμφωνίες», που όλοι τις καταλάβαμε στην «στημένη» και αντιδημοκρατική γενική συνέλευση της 16ης Φεβρουαρίου στο Metropol.

Συνάδελφοι «της Τ.Ε.», ο εκφοβισμός που επιχειρείται με την αήθη συμπεριφορά σας στο πρόσωπό μου, θυμίζει ολοκληρωτικές πρακτικές που δεν αρμόζουν στην Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών. Εγώ και οι κάποιοι άλλοι, στους οποίους υποτιμητικά αναφέρεστε, είμαστε το 70% των Δακιτών, πάντα πιστοί στις αρχές της Δημοκρατίας και έχοντας δώσει εξετάσεις ήθους, αρχών και συναίνεσης  για αρκετά χρόνια.

Συνάδελφοι «της Τ.Ε.», πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αξίες και οι αρχές για κάποιους είναι αδιαπραγμάτευτες και η στάση μου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. αυτό επιβεβαιώνει. Άλλωστε η πορεία μου στην Ε.Λ.Μ.Ε Λάρισας όλα αυτά τα χρόνια είναι καθαρή, χωρίς ίχνος διαπλοκής και ίντριγκας και γι’ αυτό οι συνάδελφοι που στηρίζουν την ΔΑΚΕ με τιμούν με την ψήφο τους για 8η χρονιά, δίνοντάς μου την πρωτιά τα  τελευταία χρόνια.

Δεν αποχώρησα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. αντίθετα απείχα  από τη ψηφοφορία της συγκρότησης, γιατί «παιχνίδια» με την Ε.Λ.Μ.Ε. άλλοι κάνουν, που άλλοτε  δεν εμφανίζονταν και άλλοτε αποχωρούσαν από τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις του Δ.Σ., και όχι εγώ, γιατί η ψήφος μου θα σήμαινε και αποδοχή της «συμφωνίας» που μου προτάθηκε.

Τέλος, σας επισημαίνω ότι λογοδοτώ ΜΟΝΟΝ στη βάση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας, δηλαδή σε εκείνους που την ανέδειξαν πρώτη δύναμη στη Λάρισα. Η υπακοή σε καθοδηγητικά όργανα, όπως την αντιλαμβάνεστε εσείς, με αφήνει αδιάφορο, γιατί θυμίζει άλλες εποχές. Φυσικά τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι συνάδελφοι, φίλες και φίλοι της ΔΑΚΕ, που θα αποφασίσουν σε μια Δημοκρατική Γενική Συνέλευση για όλα τα ζητήματα. Περιμένουμε λοιπόν να συγκαλέσετε Γενική Συνέλευση, ώστε να συζητηθούν όλα τα θέματα και όλοι μαζί ενωμένοι να βαδίσουμε.

Υ.Γ. Οι «έτοιμες» και copy paste ανακοινώσεις είναι προνόμιο άλλων κι ευτυχώς, που συμμετέχω μόνο στα χαρτιά στη διαμόρφωσή τους , αφού στη Δημοκρατία σας επιλέξατε να λαμβάνω γνώση τους από τη δημοσίευσή τους και όχι από τη συνδιαμόρφωσή τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ