ΘΥΜΑ ΑΠΑΤΗΣ ΕΠΕΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης έπεσε πριν από λίγες ημέρες επιχειρηματίας στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου, από το λογαριασμό του οποίου επιτήδειοι απατεώνες αφαίρεσαν 600 € μέσα από συναλλαγή που έγινε με τη συμμετοχή αλλά και εν αγνοία του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε βάλει αγγελία στο internet για να πουλήσει ένα μηχάνημα. Οι απατεώνες διάβασαν την αγγελία και επικοινώνησαν μαζί του λέγοντας του ότι θα αγοράσουν το μηχάνημα και μάλιστα υποστήριξαν ότι θα του καταθέσουν άμεσα το ποσό μέσω της υπηρεσίας “Λεφτά στο λεπτό” που διαθέτει η Τράπεζα Πειραιώς.
Για να προχωρήσουν στην πληρωμή του ζήτησαν να μπει στην εφαρμογή και να τους αποστείλει τον κωδικό που θα έπαιρνε στο κινητό του.
Ανυποψίαστος ο επιχειρηματίας που δεν γνώριζε τον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας και με δεδομένο ότι η τράπεζα εκείνη την ώρα είχε κλείσει ακολούθησε βήμα προς βήμα τις οδηγίες και ολοκληρώνοντας την επικοινωνία με τους απατεώνες νόμιζε ότι είχε γίνει η συναλλαγή και είχαν μπει χρήματα στο λογαριασμό του, για να διαπιστώσει λίγο αργότερα ότι όχι μόνο δεν μπήκαν χρήματα αλλά είχαν κάνει φτερά από το λογαριασμό 600 € όσο είναι και το όριο συναλλαγής με την υπηρεσία “λεφτά στο λεπτό”.
Με το που άνοιξε η Τράπεζα επικοινώνησε μαζί τους για να ενημερωθεί ότι η συναλλαγή έγινε από την περιοχή του Αργους, ενώ παράλληλα του έγινε σαφές ότι η Τράπεζα δεν μπορεί να τον αποζημιώσει αφού έπεσε θύμα απάτης.
Στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία και ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, την εξιχνίαση της υπόθεσης και το σχηματισμό δικογραφίας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές απάτες αυτού του τύπου στο νομό Λάρισας και πάρα πολλές σε όλη την Ελλάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ