ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δύο εγκύκλιοι, η μία από τις καθ’ ύλη αρμόδιες για την καθαριότητα των σχολείων, σχολικές επιτροπές, και η άλλη από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους των σχολικών κοινοτήτων, αφού στη μέση αυτών των δύο εγκυκλίων βρίσκονται οι διευθύνσεις των σχολικών μονάδων που θα πρέπει να μεριμνήσουν για την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων.

Πιο συγκεκριμένα, με έγγραφο που υπογράφουν οι πρόεδροι των δύο σχολικών επιτροπών (α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης) του δήμου Λαρισαίων, καλούνται οι διευθυντές των σχολείων να μεριμνήσουν για την καθαριότητα των σχολείων την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα σε εγκύκλιο, που υπογράφουν οι κ.κ. Σ. Βούλγαρης και Θ. Δαούλας, επισημαίνονται τα εξής:

“Ενόψει της διαμορφωμένης κατάστασης, παρακαλούνται οι Δ/ντες-ντριες και προϊσταμένες – οι των σχολικών μονάδων και των δύο βαθμίδων, σε συνεργασία με τις καθαρίστριες, να προβούν σε επισταμένη γενική καθαριότητα των χώρων των σχολείων.

Στο χρονικό διάστημα που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, προτείνεται η παρέμβαση γενικής καθαριότητας να γίνει άπαξ, ο δε χρόνος να προσδιοριστεί την επόμενη εβδομάδα.

Εφιστούμε δε την προσοχή των Δ/ντών στην αναστολή λειτουργίας και  χρήσης των Γυμναστηρίων από τους συλλόγους.

Οι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών

Βούλγαρης Σωτήριος

Δαούλας Θωμάς”.

Την ίδια ώρα ο Π.Δ.Ε. καλεί τους διευθυντές των σχολείων να ζητήσουν από το δήμο που λειτουργεί το σχολείο, απολύμανση των διδακτηρίων, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι η αρμοδιότητα για μια τέτοια ενέργεια είναι αποκλειστικής ευθύνης των ίδιων των δήμων και ως μέτρο, η απολύμανση, είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, κ. Δοδοντσάκης στην εγκύκλιό του αναφέρει:

“Σας ενημερώνουμε ότι

  1. Όλες οι διοικητικές δομές, δηλαδή Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ΠΕΚΕΣ, ΚΕΣΥ, ΚΠΕ λειτουργούν κανονικά μέχρι νεωτέρας.
  2. Οι ασκούντες διοίκηση στις σχολικές μονάδες βρίσκονται στα σχολεία μέχρι νεωτέρας.
  3. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες Εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων να επικοινωνήσουν με τους Διευθυντές/ντριες και Προϊσταμένους/νες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους για να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων κατόπιν συνεννόησης με τους Δήμους στους οποίους υπάγονται οι σχολικές μονάδες.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δρ Δοδοντσάκης  Γεώργιος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ