ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 2 ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ανακοίνωση του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “Η Ελπίδα”

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα “Η ΕΛΠΙΔΑ” πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο του Αμπελώνα, συνάντηση, εκπροσώπων συλλόγων του Αμπελώνα. Ο σκοπός της συνάντησης, ήταν η αναγκαιότητα και η συμφωνία, για την αγορά δύο απινιδωτών, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν, για την αντιμετώπιση εκτάκτων καρδιακών επεισοδίων δημοτών του Αμπελώνα

και όχι μόνο.

Στην εν λόγω συνάντηση, τέθηκαν ζητήματα, όπως: Το κόστος αγοράς των απινιδωτών.

Ο τρόπος συγκέντρωσης του απαιτούμενου ποσού.

Οι τύποι- είδος απινιδωτών (αυτόματος ή ημιαυτόματος).

Ο χώρος τοποθέτησής των, ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμοι και ασφαλείς από κλοπή ή δολιοφθορά κάποιων ασυνείδητων.

Η κάλυψη του κόστους συντήρησης των απινιδωτών που απαιτείται κάθε δύο χρόνια σε μπαταρίες και ηλεκτρόδια.

Ο Αριθμός των εθελοντών Συνδημοτών μας και η επαγγελματική τους κατάρτιση ( π.χ. Γιατροί, Φαρμακοποιοί, Νοσηλευτές, Γυμναστές κ.λ.π.)

Η μορφή εκπαίδευσης και ο Φορέας εκπαίδευσης, προκειμένου αυτοί να λάβουν την ενδεδειγμένη πιστοποίηση χρήσης του απινιδωτή, καθώς και η κάλυψη του κόστους εκπαίδευσης των προθύμων εθελοντών που θα θελήσουν να εκπαιδευτούν.

Στην συνάντηση διάρκειας των σχεδόν δύο ωρών, οι παριστάμενοι αντάλλαξαν απόψεις και προβληματισμούς, σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, για να αποφασίσουν και να καταλήξουν τελικά στα παρακάτω:

1.Αρχικά στην Αγορά, μόνου ενός απινιδωτή σε πρώτη φάση και στη συνέχεια, αφού εκτιμηθεί η χρήση και η αποτελεσματικότητά του θα προχωρήσουν και στην αγορά, ενός ακόμα.

2.Η τοποθέτησή του να γίνει σε κεντρικό σημείο της πλατείας του Αμπελώνα, ώστε να φυλάσσεται ευκολότερα από κλοπή ή δολιοφθορά και να είναι εύκολα προσβάσιμος.

3.Να δημιουργηθεί στο τοπικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, ένας λογαριασμός για τον σκοπό αυτό.

4.Το ποσό που απαιτείται για την αγορά του απινιδωτή να συγκεντρωθεί από χορηγίες και εισφορές Συνδημοτών μας, που θα καταθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό το ποσό που επιθυμούν, με το σκεπτικό να συμμετάσχουν σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια που αφορά όλους τους Αμπελωνίτες, όσο γίνεται,περισσότεροι Συνδημότες μας. και

5.Ο Λογαριασμός αυτός να διατηρηθεί ανοικτός, ώστε να συγκεντρώνονται διαρκώς χρήματα, που εκτός της συγκεκριμένης αγοράς,θα χρειαστεί να καλύπτονται οι συντηρήσεις του ή των απινιδωτών, το κόστος εκπαίδευσης των εθελοντών Συνδημοτών μας που θα θελήσουν να εκπαιδευτούν και να λάβουν πιστοποίηση χρήσης απινιδωτή, καθώς και άλλες ανάγκες Υγειονομικής και κοινωνικής βοήθειας και περίθαλψης Συνδημοτών μας!

Στην εν λόγω συνάντηση παραβρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα” Η ΕΛΠΙΔΑ” κ.κ. Γιαννόπουλος Γιάννης και Μάριος Κουκουβίνος,Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ν. Λάρισας κ. Θάνος Κουτσούκος, Ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού-Πολιτιστικού Συλλόγου “Η ΑΡΩΓΗ” κ.Γεώργος Κουκούλης, Η Πρόεδρος και η Γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα κ.κ.Δήμητρα Μουγδή και Μάμμου- Κουτσούκου Αθανασία, Ο Αρχηγός και ο βαθμοφόρος του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα κ.κ. Πιτένης Μιχάλης και Ντέλλας Απόστολος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα, κ.Τσακνάκη Παρασκευή, οι Τοπικοί Σύμβουλοι: Μάριος Δημάκης, Αγησίλαος Ουλάνης, Νικόλαος Κούβελας, Έλη Μασούρα και Μαρία Κουτούκα- Νασιούλα, καθώς και οι κ.κ. Γιαννόπουλος Ανδρέας, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και Μάμμος Χρήστος Αντιδήμαρχος.

Σημειώνουμε ότι στη συνάντηση κλήθηκε και πήρε μέρος και ο Συνδημότης μας κ.Γιάννης Παπαδημητρίου, που εργάζεται στο ΕΚΑΒ Λάρισας, με σημαντική εμπειρία στη χρήση απινιδωτών σε πραγματικά περιστατικά συνανθρώπων μας.

Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των Συλλόγων, καθώς και όλοι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετείχαν, ανανέωσαν το ραντεβού τους, σε εύλογο χρονικό διάστημα, με την υπόσχεση και δέσμευσή τους στο διάστημα αυτό να έχουν καλλιεργήσει την πρωτοβουλία για την κοινή αυτή προσπάθεια σε πολλούς συνδημότές μας και να έχουν  πείσει και εξασφαλίσει, ένα ικανοποιητικό αριθμό προθύμων εθελοντών για την χρήση του απινιδωτή.

Μετά την δεύτερη συνάντηση θα ακολουθήσει ενημέρωση με όλες τις λεπτομέρειες, για το νέο αυτό εγχείρημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ