ΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-EE Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΠΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΝΠΕ (10/3/2020), με την παρουσία του υπουργού μεταναστευτικής πολιτικής Νότη Μηταράκη, επιβεβαίωσε την απόλυτη ταύτιση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΝΠΕ , στην επικίνδυνη για τους λαούς, πολιτική της Ε.Ε για το προσφυγικό μεταναστευτικό.

Συντάχθηκε πλήρως με τη γραμμή της κυβέρνησης που οδηγεί στο μόνιμο  εγκλωβισμό  προσφύγων -μεταναστών στα   νησιά   και  την  μετατροπή της χωράς  σε  φυλακή  της ΕΕ.    Ακόμα και τώρα που αυτή η πολιτική έχει χρεοκοπήσει ολοκληρωτικά  η πλειοψηφία της ΕΝΠΕ, μένει προσηλωμένη στην γραμμή ΕΕ,  Κυβέρνησης,   της συμφωνίας του Δουβλίνου,  της κατάπτυστης  συμφωνίας  Ε.Ε-Τουρκίας που εγκλωβίζει στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες,  τους μετατρέπει σε παίγνιο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην περιοχή, εκβιασμού και  ανταλλαγμάτων του ΕΡΝΤΟΓΑΝ,  αναμασώντας τα παραπλανητικά  κελεύσματα περί  “εθνικής ομοψυχίας”.

Μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί η δήθεν σημαία αλληλεγγύης που υψώνει η πλειοψηφία της ΕΝΠΕ απέναντι  στα νησιά  και τους κάτοικους του Αιγαίου κάνοντας πλάτες στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης. Ένα  σχεδιασμό  που μετατρέπει τα νησιά του Β. Αιγαίου σε διευρυμένη φυλακή  μεταναστών και προσφύγων, σε  χωματερή  ψυχών.

Διέξοδος στο πλαίσιο των αντιλαϊκών αντιδραστικών σχεδιασμών   Κυβέρνησης- ΕΕ,  που έρχεται σήμερα  και  συνεπικουρεί  η πλειοψηφία της  ΕΝΠΕ, δεν υπάρχει .

Διέξοδος είναι η άμεση κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε- Τουρκίας.

Να κλείσουν τώρα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μην δημιουργηθούν καινούργια, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά .  Ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας σε όσους βρίσκονται στην ηπειρωτική χώρα και  γρήγορες διαδικασίες για  να πάνε στις χώρες που επιθυμούν.

Τώρα ΟΗΕ και Ε.Ε να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία, στα σύνορα με την Συρία, για απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους. Να σταματήσει κάθε συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές, να κλείσουν  οι ξένες βάσεις  στη χώρα μας. Να μη γίνει η Ελλάδα φυλακή της ΕΕ με την υπογραφή και των πλειοψηφιών σε  ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ

Να απομονωθούν από τον αγωνιζόμενο λαό οι ρατσιστικές, ακροδεξιές φωνές και πρακτικές που αναζωπυρώθηκαν  αυτό το διάστημα με ευθύνη και μερίδας αιρετών. Να μαζέψει η κυβέρνηση τα λογής ανδρείκελα που κάναν την εμφάνιση τους σε Έβρο και νησιά, δείχνοντας παραπλανητικά, τα θύματα για  εχθρό .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ