ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Β. ΚΟΚΚΑΛΗ

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ που τονίζει ότι η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας από τον κορωνοϊό

Το δικαίωμα στην προστασία της ΥΓΕΙΑΣ προβλέπεται και προστατεύεται από το ελληνικό Σύνταγμα ως το θεμελιωδέστερο από τα ανθρώπινα δικαιώματα καθότι σχετίζεται με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη. Η υγεία συγχρόνως αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου και για την ευημερία του σε όλους τους τομείς του ανθρώπινου βίου,

στην εργασία, στην ψυχαγωγία, στην οικογένεια, στην εκπαίδευση κλπ.

Η πατρίδα μας σήμερα διανύει μια ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο, γιατί τίθεται σε κίνδυνο το ύψιστο αυτό αγαθό του ανθρώπου, η ΥΓΕΙΑ μας σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο έθνους, σε βαθμό που έχει κλονίσει την καθημερινότητά μας και τις όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της.

Οφείλουμε άπαντες, Πολιτεία και Πολίτες, να συμβάλλουμε στην προστασία του υψίστου αγαθού της ατομικής και δημόσιας υγείας και της ίδιας της Ζωής. Αφενός, η Πολιτεία διά όλων ημών των εκπροσώπων του λαού, που είμαστε υπόχρεοι να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα, με σκοπό την μη εξάπλωση και τον κατά το δυνατόν περιορισμό της διάδοσης του ιού. Αφετέρου, ο κάθε πολίτης επιδεικνύοντας σεβασμό και τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα, που λαμβάνει η πολιτεία για την ανάσχεση του ιού.

Υπό την ιδιότητά μου ως εκπροσώπου των πολιτών και ως μέλους του πολιτικού συστήματος, οφείλω να επιδείξω ευλαβική τήρηση των μέτρων, που έχουν ληφθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας, τηρώντας την υποχρέωσή κάθε πολιτικού, που απορρέει από την αρχή ότι η πολιτική και οι πολιτικοί οφείλουν να παραδειγματίζουν την κοινωνία.

Με το γνώμονα αυτό ανακοινώνω προς τους συμπολίτες μου, ότι η λειτουργία του πολιτικού μου γραφείου αυτονόητα αναστέλλεται σε επίπεδο ατομικών και ομαδικών επισκέψεων, με σκοπό την αποφυγή συναθροίσεων, μέχρι και για να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες, που θα επιτρέπουν σε όλους μας να συνεχίσουμε την καθημερινότητα μας χωρίς τους μέγιστους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε τώρα. Όμως, με τα μέσα που διαθέτει η σύγχρονη τεχνολογία θα εξακολουθώ προσωπικά και μέσω των συνεργατών μου να βρίσκομαι δίπλα σε κάθε πολίτη, γεγονός που είναι αναγκαίο για να διατήρηση της συνοχής και της ομόνοιας.
Ας επιδείξουμε λοιπόν άπαντες πνεύμα ενότητας, συνοχής και αλληλεγγύης, ώστε σύντομα να εξασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας υγείας και συνακόλουθα να επιστρέψουμε στην εργασία μας, τα παιδιά μας στα σχολεία τους, και εν γένει να επιστρέψουμε στην ομαλότητα της ατομικής και συλλογικής ζωής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ