ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΝ Πολιτεία που καλεί το δήμαρχο να αξιοποιήσει το εντέλλεσθαι

Πρόταση προς το δήμαρχο Τυρνάβου για να αρθεί το αδιέξοδο με τις πληρωμές των καθαριστριών και των σχολικών τροχονόμων καταθέτει η παράταξη ΣΥΝ Πολιτεία καλώντας τον κ. Κόκουρα, να αξιοποιήσει τη δυνατότητα του εντέλλεσθαι. Στην ανακοίνωση της παράταξης αναφέρονται τα εξής:

“Ανάμεσα στην βραδυπορία της δημόσιας διοίκησης και τις ανάγκες των εργαζομένων ο Δήμαρχος πρέπει να πάρει θέση. Να μην κρύβεται πίσω από τις υπηρεσίες. Να δώσει εντολή στην ταμία του Δήμου για την  πληρωμή των καθαριστριών των σχολείων και των σχολικών τροχονόμων. Υπάρχει η διαδικασία που απαλλάσσει από ευθύνες την υπάλληλο.  Ο Δήμαρχος  να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων, έστω και καθυστερημένα. Και φυσικά όλοι θα τον υποστηρίξουμε. Ο κ. Σαρχώσης, όταν χρειάσθηκε, χρησιμοποίησε αυτή τη δυνατότητα αρκετές φορές και  για πολύ μεγαλύτερα ποσά που αφορούσαν πληρωμές συμβασιούχων, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των πράξεών του.

Στις μέρες που ζούμε ας μην εντείνουμε την ανησυχία των πολιτών – εργαζομένων στο Δήμο”.

ΕΝΤΕΛΛΕΣΘΑΙ

Εντέλλεσθαι είναι η δυνατότητα που έχει ο κάθε δήμαρχος για να αποφύγει ζητήματα καθυστερήσεων ή αρνήσεων υπαλλήλων ώστε να πληρωθούν εργαζόμενοι ή να αποφευχθούν ενέργειες που είναι υποχρεωμένοι εκ του νόμου να κάνουν οι υπάλληλοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ