ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Πλημμύρισε το διαδίκτυο με την πρωτοβουλία της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη, που κινούμενη σε ευρωπαϊκά πρότυπα απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να βγουν απόψε στις 21.00 στα μπαλκόνια προκειμένου να χειροκροτήσουν τους ανθρώπους του ΕΣΥ που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την υγεία όλων.

Όσο για τους ίδιους τους αφανείς ήρωες ενός καταπονημένου και σαφώς υποβαθμισμένου ΕΣΥ μάλλον δεν ασπάστηκαν όλοι το… event, καθώς την ίδια ώρα αίσθηση προκαλούν οι απανωτές κοινοποιήσεις ανάρτησης νοσηλευτή που σημειώνει τα εξής:

“Προσωπικά, ως νοσηλευτής, δεν θέλω να με χειροκροτήσετε από τα μπαλκόνια σας. Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε να κάνω τη δουλειά μου όσο γίνεται πιο ανθρώπινα.

Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί και όχι στις παραλίες, στις εκκλησίες κλπ. ώστε να μην χρειαστεί να σας βοηθήσω.

Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί και να ακούτε τις συμβουλές ανθρώπων με άσπρες ποδιές και όχι τις συμβουλές ανθρώπων με μαύρα ράσα.

Θέλω, όταν περάσει αυτή και αυτή η δοκιμασία, να φύγετε από τα μπαλκόνια και να βγείτε μαζί μου στο δρόμο, απαιτώντας ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα Υγείας για ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ανεξαρτήτως κοινωνικής κάστας”.

Άντε να μετρήσουμε τους χειροκροτητές του σήμερα μα και τους διαδηλωτές του αύριο. Άλλωστε για το ίδιο ΕΣΥ μιλάμε ναι;

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ