Ο ΠΑΓΕΤΟΣ ΕΠΛΗΞΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ζημιές σε πολλές και διαφορετικές δενδρώδεις καλλιέργειες στους Δήμους ΛάρισαςΤυρνάβουΤεμπώνΑγιάςΕλασσόνας και Κιλελέρ προκάλεσε ο παγετός που επικράτησε χθες βράδυ στο νομό Λάρισας, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Την ίδια ώρα ο πρώην δήμαρχος Τεμπών Κ.Κολλάτος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει τα εξής:

“Οι ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τα ξημερώματα τις Τρίτης 17-3-2020 σε αρκετές περιοχές του Δήμου Τεμπών προκάλεσαν κατά τις πρώτες πληροφορίες, σημαντικές ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες.
Συγκεκριμένα, ο παγετός λειτούργησε βλαπτικά στην ανθοφορία δενδρωδών καλλιεργειών με σημαντικότερη αυτή του Αμυγδάλου , ροδάκινου κ.α
Αντιλαμβάνοναστε ότι προέχει προπάντων η υγεία των δημοτών και του πληθυσμού γενικότερα. Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, η δημόσια υγεία βρίσκεται σε απόλυτη κρίση και καθημερινά λαμβάνονται μέτρα. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.
Ως παράταξη κάνουμε έκκληση για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ και τις απαιτούμενες ενέργειες καταγραφής των ζημιών – αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών.
Υπενθυμίζουμε  ότι είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που οι αγρότες δενδρωδών καλλιεργειών τις περιοχής μας πλήττονται ανεπανόρθωτα” .

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας επικοινώνησε με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ και του έθεσε το θέμα του παγετού και το αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών και αποζημίωσης μέσω ΕΛΓΑ, λαμβάνοντας υπόψη και το θέμα του κορωνοϊού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ