ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΝΑ 10 Μ² ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ

Πλήρη αναστολή λειτουργίας των γραφείων για το κοινό ανακοίνωσε η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου

Εκδόθηκε η ΚΥΑ που αφορά στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020, καθώς μετά τα ήξεις-αφήξεις της Εκκλησίας και την, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, «θερμή» συνεδρίαση της ΔΙΣ η κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία

των τόπων λατρείας όλων των δογμάτων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ επιτρέπεται μόνο η προσέλευση πιστών, για ατομική προσευχή με βραχεία παραμονή τους στον χώρο λατρείας, τηρουμένης της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. επιφανείας και με ελάχιστη απόσταση τα δύο (2) μέτρα μεταξύ τους.

Όπως αποφασίστηκε οι υπεύθυνοι των χώρων λατρείας οφείλουν να διασφαλίζουν ότι τηρείται ανά πάσα στιγμή η ως άνω αναλογία αριθμού πιστών/τετραγωνικών και η απόσταση μεταξύ των πιστών, καθώς και όλα τα μέτρα υγιεινής που έχουν θεσπίσει οι αρμόδιες αρχές, ενώ στις εισόδους των χώρων λατρείας θα πρέπει να υπάρχει συσκευή με απολυμαντικό/αντισηπτικό ή ισοδύναμης δράσης προϊόν, προς ελεύθερη χρήση από τους πιστούς.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου αναστέλλει τη λειτουργία των γραφείων της για το κοινό μέχρι νεωτέρας, ενώ σε ανακοίνωσή της τονίζει τα εξής:

«Σύμφωνα με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, περί λήψεως μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, γίνεται γνωστό ότι τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό, μέχρι νεωτέρας».

ΝΑΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Επισκέψεις στους Ιερούς Ναούς της πόλεως πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, Τρίτη 17 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, επιβλέποντας προσωπικά την εφαρμογή των μέτρων  που αποφάσισε η  Ιερά Σύνοδος και όσον επιπλέον επέβαλε η Ελληνική Κυβέρνηση στην προσπάθεια καταστολής της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι Ιεροί Ναοί διαπιστώθηκε ότι είχαν συμμορφωθεί πλήρως προς τα προβλεπόμενα, έγιναν δε επιπλέον συστάσεις προκειμένου να προφυλάξουν και να διασφαλίσουν και τη δική τους καλή κατάσταση υγείας. Ο Σεβασμιώτατος  εξέφρασε την ελπίδα να αξιωθούμε τουλάχιστον να εορτάσουμε το Πάσχα και τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας παρακαλώντας όλους να κάνουν προσευχή γι’ αυτό, συνιστώντας δε σύνεση και ψυχραιμία.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ