ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ απάντησε στο ερώτημα για ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας αν συνεχίσουν να υπάρχουν φαινόμενα απειθαρχίας στα μέτρα για τον κοροϊνό: “Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά”, απάντησε ο κ.Πέτσας ,”ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η υπόθεση”, απάντησε ο κ.Πέτσας, ο οποίος πρόσθεσε ότι “αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να κρίνει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου για τις εκκλησίες ,ωστόσο είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει το θέμα το ΑΠΕ, για να γίνει κατανοητή η κυβερνητική δυσαρέσκεια:

«Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο twitter

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τονίζει «Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις».

Αναστολή τέλεσης λειτουργιών σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, κάθε δόγματος και θρησκείας

Την αναστολή της τέλεσης κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Εξαιρούνται οι κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και η ατομική προσευχή. Για τις δύο αυτές περιπτώσεις θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα εξειδικευτούν σε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας.

Η αναστολή ισχύει άμεσα, για το διάστημα από 16 Μαρτίου μέχρι και 30 Μαρτίου.

Αναστέλλονται όλες οι λατρευτικές συνάξεις

Αναστέλλονται όλες οι λατρευτικές συνάξεις εκτός των κυριακάτικων Θείων Λειτουργιών, οι οποίες θα τελούνται κανονικά μεταξύ 7 και 8 το πρωί, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνήλθε το απόγευμα εκτάκτως προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τη στάση της απέναντι στο θέμα του κορονοϊού.

Επίσης, η ΔΙΣ ενημερώνει τους πιστούς πως τα Μυστήρια θα τελούνται μόνο σε στενό οικογενειακό κύκλο, εφόσον δεν μπορούν να ακυρωθούν, ενώ οι κηδείες μόνο με τους στενούς συγγενείς, όπως και τα μνημόσυνα μόνον επί του τάφου.

Επιπρόσθετα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος προτρέπει τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να παραμένουν στις οικίες τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός τους με άλλους συνανθρώπους τους.

Επιπλέον, στο ανακοινωθέν που εξεδόθη επισημαίνεται ότι στις Ιερές Μονές θα τελούνται οι προβλεπόμενες Ιερές Ακολουθίες χωρίς τη συμμετοχή προσκυνητών.

Τέλος, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «Υιοθετεί όλα τα μέτρα, που λαμβάνει άμεσα η Ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση διασποράς του ιού και το ίδιο θα πράξει σε οτιδήποτε άλλο υποδειχθεί σε σχέση προς την πορεία εξέλιξης του ιού κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

militaire.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ