ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΛΟΓΩ… ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Μια εντελώς διαφορετική διάσταση στις επιπτώσεις λόγω της επιβολής των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού δίνουν Λαρισαίοι και Τυρναβίτες επιχειρηματίες, έμποροι και επαγγελματίες οι οποίοι, με δεδομένο το γεγονός ότι «κατέβασαν ρολά», κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την ασφάλεια των χώρων και των καταστημάτων τους, αφού ήδη τα πρώτα κρούσματα κλοπών

καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

«Η προτροπή “μένουμε σπίτι” δεν κινητοποίησε μόνο τα αντανακλαστικά της κοινωνίας αλλά και των διαρρηκτών, που με τους πολίτες εντός οικίας στρέφουν το… ενδιαφέρον τους σε επιχειρήσεις και καταστήματα τα οποία λόγω μέτρων βρίσκονται πλέον εκτός λειτουργίας, την ώρα που χωρίς φυσική παρουσία γίνονται έρμαιο στις διαθέσεις τους», επισημαίνει στη σελίδα Λαρισαίος επιχειρηματίας, που δεν κρύβει την ανησυχία του.

Κατανοώντας τις βασικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, αλλά και την πρόσφατη μετακίνηση αστυνομικών στον Έβρο οι επιχειρηματίες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την ασφάλεια της περιουσίας τους, ενώ με αφορμή και την απόφαση για κλείσιμο της αγοράς στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χ. Παπαδόπουλος, ο οποίος με δηλώσεις του στο paidis.com εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις αρχές, τονίζοντας ωστόσο πως θα θέσει το ζήτημα.

«Η αστυνομία με περιπολίες κάνει καλά τη δουλειά της ωστόσο ο φόβος για τέτοια κρούσματα είναι δεδομένος», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως με το κλείσιμο των καταστημάτων ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας θα απευθυνθεί εγγράφως αλλά και τηλεφωνικά στις αρχές, ζητώντας την αυξημένη επιτήρηση της αγοράς.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου Κ. Πετμεζάς καλεί επαγγελματίες και εμπόρους να περιφρουρούν και να θωρακίζουν όσο μπορούν τα καταστήματά τους, ζητά από τους πολίτες να αναφέρουν τις ύποπτες κινήσεις που πέφτουν στην αντίληψή τους και καλεί την αστυνομία παρά το ελλιπές προσωπικό να εντείνει τις προσπάθειες για περιφρούρηση της αγοράς.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ