ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου

Η Διοίκηση του σωματείου καθαριστών καθαριστριών Ν. Λάρισας ακύρωσε έκτακτη συνάντηση με τον  του Δήμαρχου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκουρα και την αντικατέστησε με τηλεφωνική επικοινωνία.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν :

Η καταβολή των δεδουλευμένων:  Πάγια θέση του σωματείου είναι η σταθερή και σε μηνιαία βάση καταβολή των δεδουλευμένων. Ζητήσαμε από την δημοτική αρχή να μας ενημέρωση τι  ισχύει με την εξόφληση των δεδουλευμένων Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου:

« ο φορέας χρηματοδότης δεν στέλνει τα χρήματα ταυτόχρονα την ιδία μέρα σε όλους τους δήμους όταν λάβαμε τα χρήματα  ήταν πρακτικά αδύνατο να πληρώσουμε στις 13 Μαρτίου , η επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία ήταν 27 Μαρτίου και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στις 26 του μήνα το απόγευμα, ο μοναδικός τρόπος πληρωμής των εργολαβικών καθαριστριών είναι μέσο της ενιαίας αρχής πληρωμών του Ελληνικού δημοσίου»

Για τα μέτρα προστασίας των εργολαβικών καθαριστριών στα σχολεία : από  τον κορωνοϊό , ζητήσαμε να υπάρχει επάρκεια σε ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας, γάντια, μάσκες, γυαλιά, και επιπλέον προστασία). Επίσης ζητήσαμε να περιοριστούν οι μετακινήσεις των καθαριστριών στα σχολεία . Ο κ. Κόκουρας από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι τα ΜΑΠ δίνονται κανονικά από την πρώτη στιγμή.

Το σωματείο απέστειλε δυο υπομνήματα :

Για τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό μετά την σύγχυση που επικράτησε  στο δήμο Λαρισαίων

Το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης που ενέκριναν oι Γενικές συνελεύσεις το 2019 -2020 .

Η διοίκηση θα πραγματοποίηση νέα συνάντηση παρουσία των εργαζομένων για θέματα που μπορεί να λύσει και είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ