ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Απογοητευτικές οι πρώτες εκτιμήσεις αγροτών και γεωπόνων που βρέθηκαν σήμερα στις πληγείσες περιοχές

Ζημιές που σε ορισμένες καλλιέργειες αγγίζουν και το 100% διαπίστωσαν σήμερα τόσο οι αγρότες που επισκέφθηκαν τα χωράφια τους όσο και τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των φορέων των αγροτών και βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα ο διευθυντής του τοπικού ΕΛΓΑ Μιχάλης Λιόντος ύστερα από την ενημέρωση που είχε χθες από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Σ. Ταμπόση επισκέφθηκε μαζί του και με τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα Χρ. Μάμμο, πολλές καλλιέργειες για να διαπιστώσει τόσο ο ίδιος όσο και οι αγρότες που τον συνόδευαν μαζί με τους κ.κ. Ταμπόση και Μάμμο ότι στις πρώιμες καλλιέργειες η ζημιά άρχισε να φαίνεται και εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 100%. Πολύ μεγάλη θα είναι η ζημιά και στις υπόλοιπες καλλιέργειες ακόμη και στις αχλαδιές.

Ο κ. Ταμπόσης ευχαρίστησε τον κ. Λιόντο για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα του ίδιου και του συνεταιρισμού επισημαίνοντας ότι τώρα ο αγροτικός κόσμος περιμένει δίκαιες εκτιμήσεις και όσο το δυνατό πιο σύντομες αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Λιόντος  αφού παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής επισημαίνοντας ότι οι γεωπόνοι του οργανισμού θα αποτυπώσουν με ακρίβεια και σύντομα το μέγεθος της ζημιάς ώστε να οδηγηθούμε σε δίκαιες και έγκαιρες αποζημιώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ